Şeful Poliţiei Române a fost demis

230

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a fost demis pe fondul scandalului poliţistului acuzat de agresarea sexuală a doi copii, a anunţat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, Cătălin Ioniţă, va fi numit interimar la conducerea politiei.

Si seful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, comisarului şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, a fost eliberat din functie in urma verificarilor dispuse de seful Politiei Romane la Brigada Rutiera.

Acesta era seful agentului de politie care a fost retinut dupa ce a agresat cei doi copii minori.

De asemenea, s-a dispus informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale.

O alta masura dispusa de Politia Romana vizeaza cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată.

Politia Romana mai precizeaza că, verificările sunt in desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapţ iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.