În urma licitaţiilor, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraş-Severin a pierdut aproape toate drepturile de administrare a resurselor acvatice din judeţ, potrivit raportului de evaluare a documentaţiilor depuse pentru zonele de pescuit, situaţie publicată recent pe site-ul ANPA – Serviciul Regional Oltenia.

Mircea Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, în urma apariţiei unui ordin, pentru toate apele de pe domeniul public al statului trebuiau încheiate contracte de gestionare cu ANPA, documentaţii întocmite şi înaintate la timp de asociaţia pe care o reprezintă.

Resursele acvatice din Caraş-Severin au fost solicitate şi de Asociaţia Banatul Timiş, care în urma analizei documentaţiilor depuse la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură a obţinut 92 de puncte, faţă de AJVPS Caraş-Severin care a reuşit doar 86 de puncte în urma contestaţiilor depuse.

Directorul AJVPS Caraş-Severin, Mircea Ciobanu a mai spus că, momentan toată acţiunea este în litigiu şi se aşteaptă o hotărâre a instanţei de judecată pentru suspendarea oricărei forme de contracte încheiate cu alte asociaţii.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: stiriagricole.ro

2 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Domnul M. Ciobanu n-are habar despre ce vorbeste. Daca suna la numarul de telefon al reprezentantului ANPA pentru jud. Caras-Severin, afisat pe site-ul ANPA, putea sa afle ca se elibereaza cardurile albastre aferente pescuitului in Dunare, Marea Neagra si in toate apele neatribuite nici unei asociatii de pescari. AJVPS CS a gestionat foarte multi ani apele judetului fara a sti ce gestioneaza si fara a face mai nimic pentru pescarii judetului.
  De foarte multi ani pe listele cu sectoarele de pescuit apar o multime de inadvertente, chiar si in prezent: Raul Caras apare ca fiind concesionat asociatiei Banatul pe sectorul Carasova – Iam, 56 km, sectorul Ogasul Lupului – comuna Garliste, 40 km. apare ca fiind neatribuit, sectorul sat Giulesti (care nu exista in judet !!!) – frontiera Serbia, 116 km. tot neatribuit; rezulta o lungime a raului de 212 km. in conditiile in care raul Caras, pe teritoriul tarii noastre, are o lungime de aproximativ 87 km. O situatie similara este si cu sectoarele de pescuit de pe raul Nera. Cum pate fi legal ca un sector sa apara si atribuit si neatribuit?
  Concluzia: pe nimeni (AJVPS CS, ROMSILVA, Asoc. BANATUL) nu intereseaza ce si cum gestioneaza, toti vor doar bani !!!

  Cu respect,
  Un pescar amator care vrea sa pescuiasca legal

Comments are closed.