Pescuitul în Caraş-Severin, pe proprie răspundere! AJVPS este depăşită de situaţie

Asociaţia judeţeană a vânătorilor şi pescarilor sportivi Caraş-Severin este depăşită de situaţie la început de an calendaristic.

Nici până la această oră nu au fost tipărite permisele de pescuit recreativ-sportiv de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură a precizat pentru Radio Reşiţa directorul asociaţiei Mircea Ciobanu, în ciuda demersurilor făcute:

În urma apariţiei unui ordin, pentru toate apele de pe domeniul public al statului trebuiau încheiate contracte de gestionare ale acestora de către ANPA. Noi am depus documentaţia, nici până la ora actuală nu s-au încheiat contracte, au mai depus şi alte asociaţii, e vorba de Banatul Timiş care a depus solicitare de a încheia contracte pentru apele noastre, la ora actuală nu am fost chemaţi să încheiem contracte, toată acţiunea este în litigiu şi aşteptăm o hotărâre a instanţei de judecată pentru suspendarea oricărei forme de contracte încheiate cu alte asociaţii. Faţă de anii trecuţi pescuitul recreativ sportiv se face numai în baza permisului de pescuit eliberat de ANPA. Unii pescari fac confuzia între carnetul de membru şi permisul de pescuit. Deci permisul de pescuit pentru apele colinare şi de şes îl vor elibera asociaţiile de pescari, iar pentru Dunăre, permisele de pescuit vor avea o culoare diferită faţă de celelalte permise şi vor fi eliberate numai de către ANPA. La ora actuală, nici pentru Dunăre, nici pentru apele interioare nu s-au tipărit permisele de pescuit. Mai mult nu pot să afirm şi nici să asigur pe cineva că se va rezolva în mod corect de către asociaţie. Suntem depăşiţi de situaţie!”  

Mircea Ciobanu a mai spus că, momentan pescuitul pe apele colinare şi de şes, precum şi cel de la Dunăre este deschis însă pescarii merg pe proprie răspundere la resursele de apă, neputându-şi justifica activitatea în zonă.

În Caraş-Severin, afiliaţi AJVPS sunt în prezent 4.700 de pescari amatori.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles