S-a încheiat a 75-a ediţie a premiilor Globurile de Aur

La Hollywood s-a încheiat, cu puţin timp în urmă, cea de-a 75-a ediţie a premiilor Globurile de Aur.

A fost primul eveniment cinematografic de acest tip al anului, unul care celebrează, din 1944, filmele şi serialele de excepţie şi care este considerat o repetiţie pentru Oscaruri. Nicole Kidman sau Gary Oldman s-au aflat printre actorii premiaţi ai serii.
“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a obținut premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă, adjudecându-și alte statuete, decernate actorilor Frances McDormand (rol principal feminin într-o dramă), Sam Rockwell (rol secundar masculin) şi lui Martin McDonagh pentru scenariu.

La categoria televiziune, miniserialul “Big Little Lies” a dominat la rândul său competiţia cu patru statuete. Pelicula regizată de Martin McDonagh a fost desemnată cea mai bună dramă.

Cu”The Shape of Water”, Guillermo del Toro a fost desemnat cel mai bun regizor.

Saoirse Ronan a câştigat Globul de Aur pentru rol principal feminin într-o comedie pentru rolul din “Lady Bird”, peliculă care s-a impus și la propria categorie.

James Franco a câștigat competiția celor mai buni actori într-un film comedie cu rolul din “The Disaster Artist”.

Ewan McGregor a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un serial sau un film de televiziune, grație rolului din serialul “Fargo”.

Allison Janney s-a impus în cursa celor mai bune actriţe într-un rol secundar, pentru rolul din “I, Tonya”, un film despre viaţa controversatei Tonya Harding, patinatoare care a devenit campioană olimpică.

“The Handmaid’s Tale”, care spune povestea unei lumi distopice în care femeile fertile devin sclave sexuale, a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic.

“The Marvelous Mrs. Maisel” a cucerit trofeul pentru cel mai bun serial de comedie sau muzical.

Coproducţia franco-germană “In the Fade”, regizată de Fatih Akin, este cel mai bun film de limbă străină.

“Coco” a fost declarat pentru cel mai bun film de animaţie.

Celebrei vedete de televiziune Oprah Winfrey i-a fost decermat premiul Cecil B. de Mille. În discursul de mulțumire, aceasta le-a adus un omagiu tuturor victimelor ale abuzurilor.

Majoritatea artiştilor nominalizaţi la Globurile de Aur s-au îmbrăcat duminică seară complet în negru, pentru a protesta împotriva scandalului declanşat de dezvăluirile privind Harvey Weinstein, producătorul acuzat de hărţuire, agresiuni sexuale sau viol de peste 100 de femei.

Decerate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, Globurile de Aur lansează în mod tradiţional sezonul premiilor din cinema şi o idee privind filmele în vogă pentru Oscaruri, chiar dacă ele reprezintă un barometru mai puţin fiabil decât alte premii decernate de profesioniştii din domeniu, precum sindicatul actorilor sau cel al regizorilor.

Hollywood-ul nu şi-a revenit din şocul scandalului generat abuzurile sexuale ascunse ani la rândul în Cetatea Filmului. Fostul producător Harvey Weinstein este acuzat de peste o sută de actriţe şi foste colaboratoare de hărţuire şi viol.

Alţi prădători sexuali, precum Kevin Spacey sau Dustin Hoffman, au fost înlăturaţi rapid de pe piedestalul pe care se aflau.

Cele mai citite

Related Articles