Halep a bătut-o pe Siniakova şi la simplu dar şi la dublu

304

UPDATE

Într-o partidă încheiată în urmã cu câteva minute, disputatã în sală şi fără spectatori, româncele Simona Halep şi Irina Begu au câştigat titlul la Shenzhen. Halep şi Begu au trecut în finalã cu 1-6, 6-1, 10-8 de cehoaicele Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, principalele favorite.


Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat turneul WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-1, 2-6, 6-0.

Halep (26 ani) şi-a confirmat statutul de lider mondial şi principală favorită, impunându-se după o oră şi 13 minute, la capătul a trei seturi, dintre care două dominate categoric.

Depăşind adversităţile create de amânări succesive din cauza ploii (meciul a început cu o întârziere de aproape cinci ore faţă de ora iniţială, n. red.) şi de mutarea finalei în sală, Halep a început cu dreptul, a câştigat primul ghem, iar în al doilea a avut două mingi de break, dar Siniakova a egalat, 1-1. Românca a fost de neoprit şi a făcut punct după punct, încheind primul set cu 6-1.

În actul secund, Simonei nu i-a mai intrat serviciul la fel ca în primul set, Siniakova a profitat de acest lucru şi a controlat ostilităţile, iar de la 3-2 în favoarea sa nu a mai putut fi oprită, adjudecându-şi setul cu 6-2.

Halep a început perfect setul decisiv, cu break, iar în ghemul al doilea a depăşit cu bine un moment de cumpănă (15-30), pentru ca apoi să domine clar disputa, contul de Twitter al turneului consemnând că ”numărul unu mondial joacă precum numărul unu mondial”. Simona a încheiat setul cu 6-0, după doar 21 de minute.

Halep a comis 3 duble greşeli în acest meci, în timp ce Siniakova (21 ani, 48 WTA), care în semifinale trecuse de rusoaica Maria Şarapova, a avut 2 aşi şi 5 duble greşeli.

Românca şi-a luat revanşa în faţa cehoaicei, care anul trecut la Shenzhen câştiga meciul direct cu scorul de 6-3, 4-6, 7-4, în optimi.

Cele două se vor mai înfrunta o dată sâmbătă, în finala de dublu, care va opune perechile Irina Begu/Simona Halep şi Barbora Krejcikova/Katerina Sinakova.

Pentru titlul de la simplu obţinut la Shenzhen, al doilea pentru ea după cel din 2015, Halep va fi recompensată cu 163.260 dolari şi 280 puncte WTA, iar Siniakova s-a ales cu 81.251 dolari şi 180 de puncte. Halep se menţine lider mondial încă o săptămână şi va fi principala favorită la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 28-a finală din carieră, până acum având 16 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar acum s-a impus la Shenzhen.

Halep a mai jucat 12 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

———————–

UPDATE ora 12:40: Cele două jucătoare au intrat pe teren şi se încălzesc. Organizatorii au anunţat că meciul va începe în scurt timp.

UPDATE ora 12:35: Au apărut şi fotografii cu Simona Halep de la sala din Shenzhen.

UPDATE ora 12:25: Chinezii au mutat din nou ora de începere a meciului Simona Halep – Katerina Siniakova, pentru 12:40.

UPDATE ora 12:13: Încă o amânare pentru meciul dintre Simona Halep şi Katerina Siniakova, a cărei oră de începere este acum 12:30.

De asemenea, organizatorii au anunţat încă o dată că le vor da înapoi banii tuturor celor care au cumpărat bilete la finale, întrucât sala în care se vor desfăşura meciurile nu are tribune şi spectatorii nu pot asista la meciuri.

sursa foto:digisport.ro


UPDATE ora 10:35: Condiţiile meteo fac în continuare imposibilă desfăşurarea meciului dintre Simona Halep şi Katerina Siniakova, iar organizatorii au reprogramat finala de la Shenzhen pentru ora 11:00.

UPDATE ora 09:48: Încă o amânare! Ploaia a reînceput la Shenzhen şi organizatorii au mutat la ora 10:45 meciul dintre Simona Halep şi Katerina Siniakova, din finala turneului.

UPDATE ora 09:30: Noua oră stabilită pentru începerea meciului dintre Simona Halep şi Katerina Siniakova este 10:00, potrivit organizatorilor turneului de la Shenzhen, care lucrează în continuare pentru îndepărtarea apei de pe teren.

UPDATE ora 09:20: Organizatorii au mutat din nou ora de începere a finalei dintre Simona Halep şi Katerina Siniakova, pentru 09:45. Ploaia s-a opriţ spectatorii din tribune au lăsat umbrelele la o parte, iar oamenii care se ocupă de buna desfăşurare a meciului au ieşit pe teren şi lucrează pentru îndepărtarea apei de pe suprafaţa de joc.

———————————-

Campioana noastră miza pe o confruntare cu Sharapova, însă o va întâlni pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova, care a trecut în semifinale de rusoaică, în 3 seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, după o oră şi 57 de minute de joc.

Acest start de sezon ne-a arătat o nouă Simona: capabilă să ajungă la orice minge, cu un joc de picioare incredibil şi cu foarte multă încredere în fiecare lovitură a sa. Constănţeanca are un joc compleţ demn de un număr unu mondial, şi poate începe anul cu o victorie în chiar primul turneu.

În direct la Digi Sport 1, românca va juca sâmbătă, de la ora 8.00 pentru al doilea titlu de la Shenzhen, după cel cucerit în 2015.

„Sunt din nou în finală aici la Shenzhen, un sentiment extraordinar. Mă bucur să joc din nou ultimul act aici, în faţa multor oameni. Vă mulţumesc, întotdeauna îmi place să joc aici şi mâine am o provocare mare. Am jucat anul trecut cu Siniakova şi m-a învinş aşa că, dacă vom juca împreună, vreau o răzbunare, dar nu e niciodată uşor. De asemenea, cu Sharapova e mereu o provocare. Sunt gata să joc şi vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Simona Halep, după ce a ajuns în finala de la Shenzhen în urma victoriei cu 6-1, 6-4 în faţa Irinei Begu,scrie digisport.ro

Sursa foto:digisport.ro