[FOTO] Otomanii cumpără Combinatul de la Oţelu-Roşu

Combinatul siderugic de la Oţelu-Roşu va fi vândut de către actualii proprietari de la Mechel, în Turcia, tratativele fiind aproape finalizate. Ceea ce părea însă un zvon, este confirmat de către primarul de Oţelu-Roşu, Luca Mălăiescu.

În opinia acestuia, lucrurile nu par a fi grave pentru că, într-o situaţie similară, la combinatul Mechel Câmpia Turzii după ce acesta a fost închis au venit alte firme care au închiriat terenurile, au înfiinţat noi firme, şi au generat mai multe locuri de muncă decât erau iniţial pe platforma combinatului

Compania turcească a fost interesată de oţelăria de la combinat şi au căzut de acord, cu cei de la Mechel. Vor să mute clădirea cu tot ce ţine: cuptor şi utilaje, în Turcia. Discuţiile au fost să cumpere şi să repornească aici, dar în urma unei analize făcute, întrucât la noi curentul şi gazul sunt mai scumpe mult ca la ei, au decis că e mai rentabil să o mute cu tot“, a spus Mălăiescu pentru Radio Reşiţa.

În anii perioadei comuniste, combinatul a avut la un moment daţ peste 5000 de angajaţi. Au urmat mai multe încercări de privatizare nereuşite, (cu o firma din Italia, cu un arab) după ce în 2007, combinatul a fost repornit de către ruşii de la Mechel. Afacerea nu a mers prea mult din lipsă de comenzi, iar ruşii au pus lacăt pe fabrică, cinci ani mai târziu.

(Marius Căruntu)

Cele mai citite

Related Articles