[FOTO-AUDIO] Pe Muntele Semenic a început tradiționala tabără de schi. Participare record la începători

588

Tabăra de schi Prietenii Munţilor a început în data de 3 ianuarie pe Muntele Semenic și reuneşte aproximativ 70 de copii din vestul ţării şi nu numai. Sunt din: Reșița, Timișoara,Arad, Deva, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin, Lugoj, Caransebeș etc. În total în cabană și pe pârtie sunt 120 de copii, dintre care 52 sunt începători. Aceștia au vârste cuprinse între 5 și 18 ani.

12 instructori de schi, membri ai Asociaţiei se ocupă ca cei mici să înveţe tainele schiului. Cea mai tânără instructoare are 17 ani, Iulia Voiț, care a învățăt să schieze și a performat la Asociația Prietenii Munților.

Micii schiori sunt împărţiţi pe categorii de vârstă, de la începători la avansaţi. Despre programul din tabără a vorbit vicepreşedintele Asociaţiei Prietenii Munţilor Reşiţa, Adrian Petrica:

”Programul este bine stabilit cu deșteptarea la ora 7.30, la ora 9 înviorarea pe platoul din fața cabanei, iar la 9.30 se pornește, pe echipe, pe pârtie. Prânzul este la ora 13.00, la 15 ne întoarcem pe pârtie, la 17-17.30 ne întoarcem în cabană, urmează cina, iar de la 19.30 programul este liber, cu tot felul de activități”, a precizat Adrian Petrica.

Tradiționala tabără a Prietenii Munților se va desfășura până în data de 10 ianuarie, organizată de Asociația Prietenii Munților din Reșița.

sursa foto.Asociația Prietenii Munților

Cristina Corocan