Crimă oribilă de sărbători. Adolescent obligat de tată să ascundă cadavrul mamei ucise și să tacă

Un tânăr de 17 ani din comuna Cîrlău, județul Iași, le-a mărturisit vecinilor că tatăl i-a ucis mama și apoi l-a forţat să ascundă crima. Alertaţi de vecini, oamenii legii au descoperit trupul femeii îngropat în apropierea casei a relatat astăzi postul de televiziune Digi 24.

Femeia de 33 de ani a fost găsită la câţiva paşi de casă. Soţul femeii şi fiul de 17 ani ar fi îngropat-o pe ascuns în a treia zi de Crăciun. Poliţiştii au intrat pe fir abia la cinci zile după crimă, după ce adolescentul le-a mărturisit totul unor vecini.

Băiatul de 17 ani a povestit că a fost obligat de tată să îşi îngroape mama. Grozăvia s-a petrecut de Sfântul Ștefan, dar adolescentul nu a putut să ţină ascunsă prea mult trauma prin care a trecut. I-a povestit totul unui vecin, iar omul a fost atât de şocat de ce a auzit, încât i-a luat ceva timp să se convingă că trebuie să anunţe poliţia. Vecinii au povestit și reporterilor ce au aflat de la băiat.

„I-a zis: dacă află poliția sau zici cuiva, te bag lângă mama ta”, a relatat un tânăr, vecin cu băiatul.

„I-a spus că taică-său a omorât-o pe maică-sa, i-a făcut o groapă şi a băgat-o mai la vale, pe o arătură”, a declarat o femeie. „I-a spus: Cristi, hai să îţi arăt unde a îngropat-o tata pe mama”, a povestit ea.

Anchetatorii au început abia luni să sape în locul indicat de adolescent şi au găsit trupul mamei sale. Vor să afle acum și dacă femeia decedase în momentul în care a fost îngropată.

Martorii le-au povestit investigatorilor că ultima dată când au văzut victima, pe 27 decembrie, femeia se certa cu soţul ei, acesta a lovit-o şi ea a căzut la pământ inconştientă.  Dacă soţul va fi închis pentru crimă, atunci băiatul său şi cele două surori mai mici vor ajunge la orfelinat, dacă nu se găsesc rude care să îi crească pe copii.

De același autor

Related Articles