O româncă a fost lăsată să moară într-un spital din Spania, dintr-o eroare administrativă

Aurelia Doina, o româncă care locuia în Spania, a murit într-un spital, la camera de gardă, după ce timp de 12 ore nimeni nu i-a acrodat asistență medicală.

Românca de 64 de ani a murit în camera de gardă a spitalului public din San Juan de la Cruz, din localitatea Ubeda, după ce ajunsese acolo în urmă cu 12 ore, a relatat astăzi Antena 3.

Surse din cadrul spitalului au dezvăluit că incidentul s-a petrecut pe 21 decembrie. Deși starea ei era gravă, femeia nu a fost tratată ca fiind o urgență majoră, deoarece era însoțită, iar protocolul spitalului prevedea că au prioritate pacienții care vin neînsoțiți.

În jurul orei 14.00, femeia a fost plasată în sala de așteptare, unde ar fi fost strigată de mai multe ori, însă, pentru că aceasta nu ar fi răspuns, pentru că nu putea, medicii au considerat că nu este prezentă.

Seara, la ora 22.00, s-a făcut schimbul de tură, însă abia în jurul orei 02.00, un angajat al spitalului ar fi întrebat cine este femeia care stă în sala de așteptare și respiră cu dificultate. În acele momente, românca își dădea ultima suflare.

Potrivit El Mundo, o anchetă internă a fost deschisă în cazul morții Aureliei.

De același autor

Related Articles