Loredana Ohâi, Cetățean de Onoare al orașului Caransebeș

479

Încă o sportivă va primi titlul de Cetățean de Onoare al orașului Caransebeș. Este vorba despre judoka Loredana Ohâi, în vârstă de 25 de ani, care a adus cinste orașului Caransebeș, în multiplele competiții la care a luat parte. În acest an, la începutul lui, a suferit o accidentare și a trebuit să fie operată, dar a reușit să se recupereze și astfel a obținut o medalie de argint la Cupa Europei, desfășurată Saarbrucken. De asemenea argint la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor.

Aceasta concurează în prezent în limitele categoriei 57 kg. Şi-a adjudecat de-a lungul timpului o serie de medalii naţionale şi internaționale. Antrenorul său de la Caransebeș, Ion Radu ne-a reamintit că în 2013 a luat aurul la Campionatul European de Tineret.

Loredana a avut un an 2017 cu o intervenție chirurgicală, dar a depășit momentul și chiar și-a adjudecat câteva medalii:

”Prima parte a anului a fost destul de dificilă, deoarece în luna martie m-am operat la cotul drept și a urmat o perioadă de recuperare destul de grea. Am trecut peste și în luna iunie am revenit în competiții. A trebuit să mă operez deoarece am avut mai multe accidentări  și nu reușeam să mă recuperez. Prima competiție la care am luat parte în acest an a fost Cupa Europei din Germania, de la Saarbrucken, unde am avut o revenire foarte bună. Mi-am dorit tare multă să-mi demonstrez că pot și am reușuit să urc pe podium, pe locul II. Am făcut repaus total doar o perioadă scurtă de timp, cam două săptămâni. Trei luni de zile am lucrat cu toate grupele musculare. Am ajuns să particip și la Campionatul Mondial, dar nu am avut o evoluție așa cum mi-am dorit. La lotul național toată lumea muncește intens, deoarece de anul viitor încep calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokio.”

Loredana Ohâi: mă pregătesc psihic pentru anul ce urmează, unul foarte dificil

Loredana Ohâi se află în această perioadă la Caransebeș, unde se va afla până în data de 3 ianuarie. Până atunci se bucură de vacanță, de familie și se pregătește psihic pentru anul ce urmează, 2018 fiind considerat de sportivă, unul foarte dificil.

Loredana Ohâi este componentă a Centrului Olimpic de judo de la Cluj Napoca. Ea a început activitatea de performanţă la Clubul Sportiv Energetica din Caransebeş, unde a fost pregătită de prof. Ion Radu.

Festivitatea în care va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş va avea loc vineri, 29 decembrie.

”Sunt extrem de onorată să primesc acest tiltul! Nu m-am așteptat și mă bucur foarte tare, a concluzionat Loredana.

Cristina Corocan