[FOTO-VIDEO] Silviu Hurduzeu: „În această seară am fost cu toții o mare familie așa cum este datina noastră la Sărbătorile de Crăciun”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin a organizat pentru publicul reșițean spectacolul „Sărbătoare în casa ta”,cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin în colaborare cu Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” din municipiu și Teatrul de Vest, manifestare care s-a transformat într-o întâlnire emoționantă dedicată Sărbătorilor de iarnă.

Oficialitățile județene împreună cu Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, artiști și publicul iubitor de folclor au trăit împreună momente de neuitat.

Manifestarea a început cu moment emoționant pregătit de Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, prin care i s-a înmânat o diplomă și un buchet de fori ca apreciere pentru întreaga activitate depusă de tânărul pensionar și fost manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Gheorghe Țunea. Emoționat domnia sa a mulțumit și a urat succes noului manager interimar, Titian Puichiță.

Seara a continuat cu dans popular și cântec mândru bănățean, realizate de Ansamblurile folclorice „Semenicul” și „Reșițeana” și îndrăgiții  soliști Ramona Vița, Doriana Talpeș, Ghiță Călțun Brancu, Dana Gruescu, Andreea Chisăliță și Adriana Botoș.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Radio România Reșița:

„A fost cea de-a doua ediție a manifestării -Sărbătoare în casa ta- pe care Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin o organizează împreună cu Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” din municipiu și bineînțeles cu Teatrul de Vest, pentru că am fost în sediul teatrului reșițean, care a coincis și cu o predare de ștafetă. Domnul Gheorghe Țunea a predat ștafeta la conducerea acestui centru domnului Titian Puichiță care, a organizat acest eveniment extraordinar de frumos, pentru că în această seară am fost alături spectatori, interpreți, dansatori cu toții o mare familie așa cum este datina la noi la Sărbătorile de Crăciun.Timp de peste două ore cu toții am uitat de grijile noastre și am ascultat minunații interpreți din întreg Banatul și dansatorii de la Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin. Deasemenea au fost și momente emoționante pe parcursul acestui spectacol, surprize pregătit de organizatori . Eu vreau să îi felicit pe toți deopotrivă, fie organizatori, interpreți, dansatori și pe spectatorii care au participat și au asistat la acest frumos eveniment.”
Cu ce gând porniți către Anul Nou?
„Cred și sper ca în anul ce vine să reușim toți să realizăm ce ne-am propus. Pe această cale doresc să transmit tuturor cetățenilor din județul Caraș-Severin Sărbători liniștite, în tihnă alături de familiile lor și bineînțeles La Mulți Ani !”

Sala arhiplină a întâmpinat cu aplauze fiecare artist sau formație de dansuri populare, încât la finalul manifestării publicul s-a ridicat în picioare. Colinde îndrăgite românești și folclor autentic au înobilat sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița, într-o atmosferă de Sărbătoare ce a preîntimpinat Crăciunul în Banatul de Munte!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles