Espresso în turneu la Sinaia în ajun de Crăciun

Espresso Craciun

Radio România Cultural deschide sezonul vacanţei de iarnă de la Sinaia! Matinalul Radio România Cultural, Espresso, îşi ia echipa, aparatele, CD-urile cu muzică bună, le înghesuie în rucsacul sonor şi se mută la Sinaia, în perioada 22 – 24 decembrie. Reşedinţa pentru acest început de vacanţă este un loc încărcat de cultură, istorie şi amintire: Casa Memorială George Enescu de la Sinaia. Înainte de a vă împacheta aşadar bagajele pentru a vizita această frumoasă staţiune, studiaţi cu atenţie traseul nostru cultural.

Veţi afla despre istoria staţiunii Sinaia şi despre felul în care a ajuns Perla Carpaţilor, despre frumoasa gară ce a împlinit 100 de ani dar şi despre sporturile de iarnă – schi, bob, la Sinaia, din perspectiva istoriei, de la schiuri de lemn la placa din fibră de sticlă şi de la mersul pe jos la instalaţii pe cablu. Despre filme şi târguri de Crăciun vom vorbi tot de la Sinaia şi tot de acolo vom cerceta cu ce mâncăruri obişnuiesc a se înfrupta românii, fie acasă la ei, fie la Casa Regală.

Invitaţii noştri speciali vă vor ura şi ne vor ura de bine, astfel încât bucuria sărbătorilor să ne intre în case şi pe undele radio. Emisiunile vor fi difuzate în zilele de 22, 23 şi 24 decembrie, de la ora 7:00 la ora 9:00, pe frecvenţele din toată ţara ale Radio România Cultural, dar şi pe www.radioromaniacultural.ro. Moderatori vor fi: Dana Ivanov, Diana Joicaliuc şi Dan Vasiliu.

Şi pentru că dorim să ne întâlnim cu ascultătorii şi iubitorii muzicii bune din Sinaia sau aflaţi în vacanţă acolo, într-un cadru cât mai plăcuţ vă invităm duminică, 22 decembrie, de la ora 11:00, tot la Casa Memorială George Enescu, la un recital de chitară clasică. Chitaristul Radu Vâlcu va interpreta lucrări de Luis Milan, J. S. Bach, Isaac Albeniz, Erik Satie, M. C. Tedesco, A. Barrios Mangore, Joaquin Turina.

Espresso în turneu la Sinaia în ajun de Crăciun este un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional George Enescu.

De același autor

Related Articles