În urma cu 20 de ani copiii care sufereau de diabet erau o raritate. Acum numărul lor depăşeşte o treime dintre pacientii diabetici înregistraţi la nivel naţional. Sunt copii de grădiniţă care mănuiesc deja seringa mai abil decât creionul.

Oare cum se descurcă familiile copiilor cu diabet? Oare ce simt părinţii acestor copii? Cât de grea este această povară? Ne povesteşte o tânără mămică care trăieşte o adevărată dramă din momentul în care a aflat că fetiţa sa suferă de diabet. Nu i-a fost deloc uşor dar cu sprijinul oamenilor cu suflet mare de la Centrul Cristian Şerban din Buziaş a reuşit să găsească doza necesară de putere pentru a merge mai departe!

Aici la centru este raiul pe pamânt, clar aşa arată raiul!Când am venit aici eram tare supărate şi mă întrebam de foarte multe ori de ce mi se întâmplă mie? Nu e uşor să accepţi că propriul tău copil suferă de o boală incurabilă şi mi-a fost greu să-i explic dar noroc că am venit aici la centru şi împreună am învăţat cum să luptăm cu această boală. Aici fetiţa mea a învăţat să-şi facă insulina, singură şi chiar dacă la început i-a fost frică de ace a reuşit. Am participat împreună la cursuri, aici la Buziaş şi am acumulat atâtea informaţii. Acum suntem bine, dar fiecare zi este o provocare”, ne-a declarat tânăra mămică.

Proiectul umanitar desfăşurat de Radio Reşiţa în parteneriat cu Crucea Roşie Caraş-Severin continuă! Nu mai sta pe gânduri, vino la Căsuţa de Sticlă din Paracul Tricolorului şi donează din puţinul tău. Aici poţi afla poveştile de viaţa a celor care au trecut pragul Centrului Medical Cristian Şerban din Buziaş!

Daiana Roşca