În urma unei operațiuni de amploare poliția din Belgia a confiscat nu mai puțin de 142 de camioane ale unei firme de transport din România care funcționa în condiții ilegale în Ghent a relatat ieri siteul Uomini e Transporti.

Conform anchetatorilor belgieni firma respectivă nu are nici un fel de relații directe cu clienții și operează prin intermediari (câteva firme din Flandra) și sediul legal al firmei s-ar afla în România.

În schimb acest sediu din România ar fi de fațadă deoarece firma funcționează exclusiv în Belgia  și Inspectoratul Teritorial al Muncii din orașul Ghent susține că prin acest lucru firma face dumping social, plătind șoferii români pe care îi angajează cu salarii mai mici și le oferă condiții de lucru mai proaste decât cele prevăzute de legislația belgiană.

Pentru a dovedi acest lucru autoritățile belgiene au arătat că respectivele camioane nu ajung niciodată la sediul din România și activează doar în Belgia și țările din vestul Europei.

Prin urmare atât cele 142 de camioane cât și locația folosită de firmă pentru parcarea acestora au fost confiscate de autoritățile belgiene până la finalizarea anchetei.