Centrul Cristian Şerban din Buziaş este un sprijin real pentru copiii şi tinerii care suferă de diabet. Personalul bine pregătiţ, condiţiile de cazare excelente şi tratamentul gratuit oferit acestora îi ajută să lupte cu această boală incurabilă care dacă nu este tratată corespunzător le poate pune în orice moment viaţa în pericol, atrage atenţia medicul diabetolog Caius Diaconescu, care susţine cu tărie că Centrul Cristian Şerban din Buziaş este un loc magic în care se întâmplă adevărate minuni.

„Pe toţi pacienţii mei tineri îi trimit în fiecare an la Centrul Cristian Şerban din Buziaş şi e important că sunteţi alături de acestă unitate medicală, în care se petrec minuni. Cu ajutorul Radio Reşiţa o să afle tot mai mulţi tineri bolnavi despre importanţa centrului. Este unic în România şi aproape singular în Europa, îi respect pe oamenii cu suflet mare, profesorii Şerban care au pus bazele acestei instituţii medicale, atât de necesară pentru cei care suferă de diabet. Nu am cuvinte să exprim ceea ce se întâmplă acolo, tratamentul este gratuit, condiţiile sunt excelente. Este un progres şi este cea mai mare realizare din punct de vedere al diabetologiei pediatrice”, a precizat medicul diabetolog Caius Diaconescu.

La Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului din Reşiţa se întâmplă adevărate minuni. Vino şi tu aici şi fă o faptă bună pentru aceşti copii care merită o nouă şansă la viaţă.
Ne puteţi urmări LIVE pe radioresita.ro

Centrul Cristian Şerban din Buziaş are o capacitate de 50 de locuri. Aici copii care suferă de diabet şi hemofilie beneficiază de condiţii de spitalizare foarte bune: cazare în camere cu două paturi, alimentaţie dietetică, ştiinţific întocmită, posibilităţi de recuperare şi recreere.

Centrul funcţionează tot timpul anului, în serii cu durată de 10-14 zile, pentru copii şi tineri cu vârsta până la 44 de ani. Însoţitorii copiilor şi ai pacienţilor nedeplasabili se pot interna şi ei gratuit cu sprijinul Fundaţiei Cristian Şerban. Aceşti copii merită ajutaţi.

Daiana Roşca