Fotbal feminin la superlativ, în sala polivalentă din Reșița

164

La Reșița a avut loc ediția cu numărul II a Cupei Laura Rus la fotbal feminin.

Regal de fotbal feminin în sala polivalentă din Reșița, unde s-a desfășurat cea de-a doua ediţie a Cupei Laura Rus. Competiţia rezervată tinerelor talente a reunit 6 formații, dar şi mai mulţime de vedete care au susținut un meci demonstrativ. Echipele de junioare participante sunt: Real Craiova, Atletic Drobeta Tr. Severin, CFR Timişoara, Fortuna Becicherecu Mic, Sporting Banat şi ACS Banat Girls. La întreceri a fost prezentă chiar Laura Rus, reprezentantă de seamă a fotbalului feminin din România, care la ora actuală evoluează în campionatul italian de fotbal feminin.

Laura Rus: oamenii trebuie să știe că și fetele pot juca fotbal!

„Sunt foarte plăcut surprinsă, pentru că acum este un nivel foarte ridicat, față de cel care a fost anul trecut, și sunt foarte bucuroasă să revin din nou, chiar dacă nu este la Bocșa și este la Reșița. Organizarea unor astfel de turnee este o mare șansă de a arăta oamenilor din România că și fetele pot juca fotbal și o fac chiar foarte bine, în unele cazuri mai bine decât băieții. Sper din suflet să se mediatizeze mai mult fotbalul feminin și lumea să încerce să accepte că și o fată poate juca fotbal”, a declarat fotbalista Laura Rus.

Laura Rus este de două săptămâni jucătoarea echipei de primă Ligă italiană – Seria A, Sassuolo. Este o echipă care a promovat în prima Ligă și pe care Laura Rus o cataloghează drept o ”mare provocare” și speră ca anul 2018 să vină pentru ea cu multe goluri și cu o urcare în clasament.

La ediția din acest an a Cupei Laura Rus la fotbal feminin au participat și două colege de națională ale acesteia: Ștefania Vătafu, sportivă declarată cea mai bună fotbalistă a României în anul 2013 și Adina Giurgiu, ce joacă la Olimpia Cluj.

Cea de a doua ediție a Cupei Laura Rus la fotbal feminin a fost câştigată de Real Craiova, care a dispus în finală de ACS Banat Girls. Pe poziția a III-a a fost CFR Timişoara.

Cu acest prilej a fost organizat și un meci demonstrativ în care și-au etalat calitățile foști sau actuali jucători din fotbalul cărășan, alături de Laura Rus şi de cele două colege de națională ale acesteia.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița, Primăria Bocșa, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Asociația Județeană de Fotbal, împreună cu Laura Rus și ACS Banat Girls.

Cristina Corocan