Anul nou vine cu vești bune! Creșteri salariale în administrația locală din Lugoj

Primăria Lugoj preconizează o creștere salarială de câteva procente, de la 1 ianuarie 2018, pentru angajații din administrația locală, odată cu intrarea în vigoare a măririi salariului minim, a noilor modificări legislative ce prevăd trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și a scăderii impozitului pe venit.

De aceste măsuri vor beneficia toți salariații din aparatul de specialitate al primarului, cei de la asistența socială, precum și cei din instituțiile subordonate primăriei (Biblioteca, Casa de culturã a municipiului, Clubul Sportiv Municipal, Poliția Locală, teatrul, muzeul, galeria de artă, Școala de artă).

Din 1 ianuarie 2018 salariul minim va crește la 1900 de lei și va intra în vigoare O.G. 82/2017 care reglementează transferul obligațiilor către bugetul de stat de la angajator la angajat. 25% vor plăti angajații pentru pensii, 10% pentru sănătate, iar angajatorul va rămâne cu contribuția de 2,25% pentru asigurarea de muncă. Impozitul pe venit se va diminua de la 16 la 10%. În urma unui calcul pe care l-am făcut în cadrul Primăriei, în ceea ce-i privește pe angajații noștri și după negocierile pe care le-am avut în 7 decembrie cu cele trei sindicate la care sunt afiliați angajații din administrația publică locală, credem că prin aplicarea O.G. 82/2017, toți angajații vor avea o creștere salarială între 4 și 7%. Negocierile salariilor brute de 1900 de lei cu sindicatele au fost aprobate în unanimitate“, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului. De noile majorări salariale urmează să beneficieze 800 de funcționari publici din administrația lugojeană.

(Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles