[FOTO] Două personalități academice, Carmen Albert și Cristian Chioncel, invitatele Radio România Reșița, în această seară, de la ora 22

Ultimul mareşal al României s-a întors între oştile sale pe câmpul de luptă al istoriei.Acum nu mai există bătălii, nu mai există victorii, există decât doar un timp al reflexiei. În pământul în care din care v-aţi născut, rădăcinile vor înflorii în viitorul copiilor de la care am luat ţara cu împrumut.Moartea, încă o dată predă o lecţie, nimic şi nimeni nu o poate pica din drepturi. În onorurile unui popor care a făcut istoria cu generaţii întregi cu moartea pe moarte călcând… Atunci când aţi plecat aţi spus că plecaţi cu moartea în suflet… acum moartea v-a adus Acasă în memoria poporului român care va ţine Lumina pururi aprinsă.

Dumnezeu să vă odihnească şi să ne ierte.
V-aţi întors acasă, Sire! Exilul s-a încheiat!

În aceste zile toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele de orice fel şi pe ambarcaţiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine, potrivit legii, şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Totodată, televiziunile, radiourile şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

În această seară la emisiunea „Singuri, dar împreună” alături de două personalități academice, Carmen Albert, istoric la Muzeul Banatului Montan din municipiu și Cristian Chioncel, prorector la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, vom dezbate alături de ascultătorii noștri despre simbolul ultimului Rege al României, Mihai I.
La numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62 puteți să vă alăturați subiectului emisiunii „Singuri, dar împreună”.

Rămâneți alături de noi în această seară pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles