Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio onorează memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, vineri, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio. Orchestra şi corul vor interpreta lucrarea Un Recviem German, op. 45, de Johannes Brahms.

La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Mandeal, iar soliştii invitaţi ai serii vor fi soprana Cristina Grigoraş şi baritonul Balla Sándor. Corul Academic Radio este pregătit de Ciprian Ţuţu.

Cu sute de concerte dirijate în peste 35 de ţări de pe 4 continente, Cristian Mandeal şi-a cucerit o excelentă reputaţie naţională şi internaţională, atât datorită performanţelor sale muzicale, cât şi implicării sale recente în evoluţia Orchestrei Române de Tineret.

Solistă a Operei Naţionale din Iaşi, soprana Cristina Grigoraş a fost premiată la concursuri naţionale şi internaţionale de canto şi abordează atât roluri de operă, cât şi din repertoriul vocal-simfonic.

În prezent solist al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, baritonul Balla Sándor a colaborat cu operele şi filarmonicile din România, dar a evoluat şi pe scene prestigioase din Europa sau Statele Unite.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.