Migranţi ascunşi sub maşini, opriţi la Curtici

211

Poliţiştii de frontieră din Curtici au depistat trei cetățeni din Libia şi unul din Algeria care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi sub autoturismele transportate pe un tren de marfă internaţional. S-a întâmplat aseară, în Punctul de Trecere a Frontierei Curtici din județul Arad. Trenul de marfă transporta autoturisme pe relaţia România – Franţa, spune comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial al poliţiei de Frontieră Oradea.

„S-a stabilit că sunt trei cetăţeni libieni şi un algerian, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Cu privire la cele constatate, aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau vize care să le permită acest lucru”.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Curtici au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(Sebastian Dragomir)