[FOTO] V-aţi întors Acasă, Sire! Exilul s-a încheiat!

Ultimul mareşal al României s-a întors între oştile sale pe câmpul de luptă al istoriei.Acum nu mai există bătălii, nu mai există victorii, există decât un timp al reflexiei.

V-aţi întors acasă,Sire!

În pământul în care din care v-aţi născut, rădăcinile vor înflorii în viitorul copiilor de la care am luat ţara cu împrumut.Moartea, încă o dată predă o lecţie, nimic şi nimeni nu o poate pica din drepturi. În onorurile unui popor care a făcut istoria cu generaţii întregi cu moartea pe moarte călcând… Atunci când aţi plecat aţi spus că plecaţi cu moartea în suflet… acum moartea v-a adus Acasă în memoria poporului român care va ţine Lumina pururi aprinsă.Dumnezeu să vă odihnească şi să ne ierte.

V-aţi întors acasă, Sire! Exilul s-a încheiat!

 

Nota redacţiei:

Presfinţia Sa Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, Ştefan Dumitrache, Manager la Muzeul Municipal Curtea de Argeş și scriitoarea Leila Sandra Coroian, invitații Radio România Reșița

În această seară la emisiunea Boema, aducem un omagiu celui ce-a fost Regele Mihai I al României, împreună cu Presfinţia Sa Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, apoi vom merge în oraşul regal, Curtea de Argeş, alături de Ştefan Dumitrache, Manager la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, care ne va face un scurt istoric al Casei Regale, un itinerar de suflet între Curtea de Argeş şi Banatul de Munte şi ne va mărturisii cum este atmosfera în fosta capitală a Ţării Româneşti. În memoria ultimului mareşal al României ne vom întâlni şi cu un reprezentant al generaţiei tinere, scriitoarea Leila Sandra Coroian.


Rămâneți alături de noi în această seară pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Dumnezeu să-l odihnească pe Regele Mihai al României !

Condoleanţe Casei Regale şi tuturor celor care îl vor păstra în suflet ca pe Regele lor!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles