România, trimisă acasă de la Campionatul Mondial, de Cehia

65

UPDATE

Naționala feminină de handbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a fost învinsă de Cehia cu scorul de 28-27 (14-17), luni seara, la Leipzig, în optimi, după un gol primit în ultima secundă de joc.

Tricolorele au pierdut dramatic, după ce au condus timp de 55 de minute. În minutul 53, România avea avantaj de trei goluri, 25-22, dar a primit patru goluri la rând (25-26), a reușit să egaleze la 26 și la 27, dar a încasat gol la ultima fază a meciului, la care Cehia a atacat cu opt jucătoare (a scos portarul), iar România s-a apărat cu 5 jucătoare de câmp (Ardean-Elisei era eliminată).

România, medaliată cu bronz la ediția trecută a Campionatului Mondial, a avut meciul în mână, a condus la cinci goluri în prima repriză, 14-9 și 15-10 (min. 24), iar la pauză diferența a fost de trei goluri, 17-14. În min. 40 s-a restabilit egalitatea, 20-20, dar echipa antrenată de Ambros Martin a punctat de trei ori la rând, a condus cu 23-20 și 25-22, însă finalul a fost catastrofal, Hrbkova marcând golul victoriei Cehiei.

Unul dintre motivele acestui eșec a fost faptul că româncele au încasat nu mai puțin de 11 eliminări de două minute, față de doar 3 ale adversarelor. România a ratat două aruncări de la 7 metri (Neagu, Udriștioiu), față de doar una Cehia.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 13 goluri, dar restul echipei a contribuit prea puțin. Au mai înscris Melinda Geiger 4 goluri, Eliza Buceschi 3, Aneta Udriștioiu 2, Crina Pintea 2, Ana-Maria Dragut 2, Valentina Ardean-Elisei 1. Denisa Dedu a apărat 2 mingi, iar Yulyia Dumanska 5.

Pentru Cehia au înscris Marketa Jerabkova 7 goluri, Iveta Luzumova 6, Veronika Mala 5, Helena Rysankova 5, Michaela Hrbkova 3, Dominika Zachova 1, Petra Manakova 1. Petra Kudlackova a reușit să pareze 8 mingi (33%), iar Lucie Satrapova 1.
La meci au asistat 1.003 spectatori, arbitri au fost germanii Robert Schulze și Tobias Tonnies.


România – Cehia se joacă luni, de la ora 18:30, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania. După ce au disputat meciurile din faza grupelor la Trier, româncele au plecat sâmbătă spre Leipzig.

După cele cinci meciuri disputate de România la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, tricolorele au obţinut patru victorii şi o înfrângere. De departe, cea mai bună jucătoare din lotul lui Ambros Martin a fost Cristina Neagu. Handbalista de 29 de ani a reuşit să marcheze 29 de goluri în cele patru meciuri în care a fost pe teren.

Meciul cu Angola este cel mai bun exemplu al importanţei Cristinei pentru echipa naţională a României. Cu trei minute înainte de finalul meciului, la scorul de 24-24, Neagu a marcat trei goluri consecutive, iar tricolorele au obţinut o victorie vitală.

Neagu, cinci din şase de la 7 metri

Vedeta naţionalei a reuşit cele 29 de goluri dintr-un total de 53 de aruncări la poartă. Românca a marcat cinci dintre goluri de la şapte metri, ratând o singură dată execuţia. Chiar şi în aceste condiţii, Cristina Neagu ocupă locul 11 în topul marcatorilor de la Campionatul Mondial din Germania. Prima poziţie este ocupată de Ana Gros (Slovenia), cu 39 de goluri.

Crina Pintea este următoarea româncă în topul celor mai bune marcatoare. Românca reuşind să marcheze 17 goluri din cele 22 de aruncări la poartă. Astfel, pentru defensiva Cehiei, cele două jucătoare sunt principalele pericole,scrie fanatik.ro

sursa foto:fanatik.ro