Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2017

104

Simona Halep a declarat, sâmbătă seara, la finalul galei în care a fost desemnată cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2017, că și-a dorit foarte mult să ajungă pe locul 1 mondial, dar e conștientă că de acum înainte va trebui să muncească și mai mult.

“A fost un an foarte, foarte frumos pentru mine, nu am de ce să mă plâng. Chiar dacă a fost cel mai greu, a fost în același timp și cel mai frumos an. Mă bucur că am putut să ajung pe locul 1. E tot ce mi-am dorit, sper să fie bine și de acum încolo. Nu știu cât de greu va fi să mă mențin pe primul loc. În ianuarie voi lua startul ca lider mondial. Dar sper să fiu relaxată, să mă gândesc numai la ce am de făcut și nu la presiunea pe care o să o simt. Pentru că o să fie presiune. Trebuie numai să mă bucur și să muncesc și mai mult de acum încolo. Serena Williams va reveni (n.r. — în circuitul WTA), da, credeam acest lucru și cu siguranță va fi la fel de bună”, a spus ea.

Halep a menționat că Garbine Muguruza, desemnată de ITF jucătoarea anului 2017, merita acest titlu. “Nu am fost surprinsă pentru că din punctul meu de vedere merită. A câștigat un Grand Slam și alte câteva turnee. Este meritul ei și dacă ei au decis așa, așa trebuia să fie”, a adăugat Halep.

Întrebată ce părere are despre faptul că pe tabloul tabloul principal la Australian Open se vor afla șase jucătoare din România, Simona Halep a răspuns: “Asta înseamnă foarte mult pentru noi. Arătăm că se poate, indiferent de țara din care vii. Sper ca acest lucru să motiveze și junioarele, să aibe mai multă încredere în ele și cât de curând să urce și ele în top”.

Numărul 1 mondial le-a felicitat pe componentele echipei naționale de handbal feminin care s-au calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial. “Nu mă pricep la handbal mai deloc, dar vreau să le felicit pe fete. Fac o treabă foarte bună acolo. Am auzit foarte multe lucruri frumoase despre Cristina Neagu, dar nu am avut ocazia să o cunosc și să vorbim. Toate sunt niște sportive de performanță, niște campioane și le doresc succes în continuare”, a precizat Halep.

Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, a fost desemnată, sâmbătă seara, cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2017 în cadrul galei anuale organizate de Federația Română de Tenis,scrie Agerpres.ro

Sursa foto: telekomsport