Bolnavi din întreaga ţară participă la Buziaş la “Şcoala de iarnă de Hemofilie”!

Zeci de bolnavi din întreaga ţară participă în această perioadă la Centrul Medical Cristian Şerban din Buziaş la “Şcoala de iarnă de Hemofilie”.

Tinerii din întreaga ţară care suferă de hemofilie şi-au dat întâlnire în această perioadă la Buziaş. Locul în care se simt ca acasă. Vin aici de ani de zile pentru a învăţa de la cadrele medicale cu suflet mare, cum să lupte cu această boală incurabilă. Profesorul Margit Şerban, membru fondator al Centrului Medical de la Buziaş este îngerul acestor bolnavi, pentru că nu puţini au fost cei care s-au aflat pe marginea prăpastiei din cauza acestei boli incurabile, dar au fost salvaţi de acest medic care practică această profesiei cu atâta dedicare.

Fiecare bolnav care are o boală rară trebuie să devină la un moment dat propriul său medic. Este foarte important ca aceşti bolnavi să fie foarte bine instruiţi. La şcoala de iarnă învaţă cum să-şi administreze corect tratamentul, li se prezintă în detaliu această boală, pentru ca toate aceste noţiuni să-i ajute să ducă o viaţă normală chiar dacă suferă de o maladie incurabilă. Trebuie să cunoscă foarte bine şi noul program naţional de hemofilie, diagnostic şi monitorizare. Tratamentul este foarte important pentru ei”, a concluzionat profesorul Margit Şerban.

Toate aceste acţiuni organizate gratuit sunt binevenite pentru bolnavii de hemofilie şi atât de necesare, o confirmă si Daniel Andrei, preşedintele Asociatiei de Hemofilie din România, prezent şi el în această perioadă la Buziaş.

Venim în fiecare an la Buziaş, pentru noi Buziaş înseamnă acasă, practic o a doua familie. Aici am învăţat despre boală, aici am crescut, am reuşit pentru prima dată aici să ne administrăm singuri factorul, practic vin bolnavi din toate judeţele. Primim tratament şi învăţăm tehnici de recuperare, atât de importante în lupta cu  această boală“, ne-a declarat Daniel Andrei.

Conform statisticilor, în România există peste 1.800 de pacienţi cu hemofilie, dintre care 1.200 sunt înregistraţi şi primesc servicii medicale.

Vă reamintim că Radio România Reşiţa a demarat campania umanitară “Muzică pentru Viaţă” pentru a ajuta tinerii din toată ţara care îşi găsesc alinare la Centrul Medical Cristian Şerban din Buziaş. Donează ACUM din puţinul tău şi vino în perioada 17-23 decembrie la CĂSUŢA DE STICLĂ din Parcul Tricolorului. Conturile sunt afişate pe siteul nostru radioresita.ro.

Povestea Centrului Medical Cristian Şerban din Buziaş trebuie să meargă mai departe!

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles