Încă un caz al unei românce care s-a stins în Italia a fost prezentat ieri de o publicație de limbă română din Italia. Este vorba de Ecaterina Bursuc, o româncă de  44 de ani care a murit după ce i s-a făcut rău pe stradă și a murit.

Conform italiadiaspora.it, o publicație gestionată de inimosul jurnalist român Petre Cojocaru, românca, rezidentă în Carmangola,  a suferit un atac cerebral în data de 2 decembrie, în  Torino unde se deplasase pentru câteva probleme personale.

Româncei i s-a făcut rău pe stradă și nu a mai putut decât să intre într-un bar unde a cerut ajutorul dar din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să constate decesul româncei. Drama româncei este cu atât mai mare cu cât a lăsat în urmă un copil de numai 10 anișori.

Comunitatea s-a mobilizat pentru repatrierea trupului româncei

Românii care locuiesc în zonă s-au mobilizat și încearcă să strângă donații pentru a ajuta la repatrierea trupului Ecaterinei, acasă în localitatea Câmpulung Moldovenesc. Ajutoarele pentru româncă se strâng la magazinele românești din Carmagnola și la Biserica Ortodoxă din aceeași localitate.