[FOTO-VIDEO] Un alt campion al României a fost prezentat elevilor din Reșița

Astăzi s-a derulat o nouă etapă în Programul naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”. A fost lansat și la Școala Gimnazială nr.7 și la Colegiul Național Mircea Eliade, ambele din Reșița. Elevii s-au întâlnit astăzi cu multiplul campion național și internațional, participant la Jocurile Olimpice la Londra 2012 și la Rio în 2016 –Marius Cocioran.

Reșițeanul Marius Cocioran este bucuros să fie inclus într-un astfel de proiect :

”Mă bucur că am fost invitat la această acțiune și susțin această campanie. M-am simțit emoționat în fața atâtor copii și mândru de ce-am realizat. Sunt fericit că cineva încearcă să pună în mișcare acest proiect. Mă onorează prezența aici. Eu întotdeauna o să fiu prezent la astfel de evenimente, pentru că și scopul meu în viață este de a îndemna viitoarea generație să practice sportul, pentru că este foarte benefic pentru sănătate.Îndemn părinții să-și trimită copiii să facă mișcare!”

Și copiii au vorbit despre întâlnirea de azi și s-au bucurat că l-au cunoscut pe mărșăluitorul olimpic Marius Cocioran. I-au adresat diverse întrebări, legate de viața sa de sportiv, la care Marius Cocioran a răspuns plin de modestie și convins că prin sport poți atinge culmi înalte:

Bianca Mitruș:

”Sunt foarte fericită că la școala mea, numărul 7, a avut loc o astfel de activitate, scopul acesteia fiind să-i cunoaștem pe marii campioni. Chiar sunt fericită că a venit la noi la școală și ne-a spus cât de important este să practicăm sportul și că sportul înseamnă foarte mult pentru sănătatea noastră și pentru noi.”

Andrei Matei Ilie:

”Sunt elev la Școala nr. 7 și coleg la atletism cu Marius Cocioran. Practic atletismul de 5 ani. Îi încurajez pe toți copiii, dar și pe toți adulții să practice sportul. Este destul de greu, dar atunci când ajungi acolo sus, în vârf, este foarte frumos și te simți satisfăcut, că este o împlinire a ta. Toată lumea să practice sportul, să se facă sport în familie.”

Alexia Luchian:

”Este foarte important ca toți să practicăm un sport în viața noastră, să ne ocupă timpul liber cu ceva. Eu sunt înotătoare, practice acest sport de 8 ani. Întâlnirea de azi a fost motivantă și mă bucur că Marius Cocioran a venit să ne viziteze.”

Amfiteatrele celor două instituții de învățământ au fost pline de elevi, dar și cadre didactice, inclusive directorii celor două școli. Întâlnirile au fost moderate de reprezentanții Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin: directorul Cătălin Hogea și inspectorul Narcis Lazăr.

Programul național Campionii României în școală, liceu și universitate va fi lansat în toate instituțiile de învățământ din Caraș-Severin, inclusiv în mediul rural.

Cristina Corocan

 

Cele mai citite

Related Articles