Cauciucurile la control! Sancțiunile sunt uriașe

38

Majoritatea şoselelor din Caraş-Severin sunt curăţate de zăpadă, dar se circulă în condiţii de iarnă. În acest caz, utilizarea cauciucurilor cu profil de iarnă este obligatorie.
În special drumurile din zona montană sunt acoperite cu zăpadă, iar pe restul, carosabilul este acoperit cu mâzgă sau este umed. În aceste condiţii, creşte riscul de accident dacă nu sunt utilizate cauciucurile de iarnă, spune Marius Atănăsoaie, de la Serviciul rutier Caraş-Severin.

„Chiar dacă este carosabilul umed, în orice moment poate îngheţa la temperaturile scăzute de afară. Din punct de vedere legal, cât şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, se recomandă folosirea anvelopelor de iarnă, întrucât acestea au o aderenţă specifică sezonului rece. În cazul în care vor fi depistaţi conducători auto că nu au montate anvelope de iarnă, aceştia vor fi sancţionaţi, iar amenzile nu sunt mici. Ca o măsură complementară, le va fi reţinut certificatul de înmatriculare al maşinii”.

Sancțiunea pentru lipsa cauciucurilor de iarnă este între 9-20 puncte amendă, adică între 1305-2900 de lei. Plus reținerea certificatului de înmatriculare, aşa cum a spus Marius Atănăsoaie.
(Sebastian Dragomir)