Echipa Radio România Reșița a deschis Căsuța de sticlă -Căsuța magică!

877

3,2,1 …START!

Echipa Radio Reşiţa se află în Căsuţa de Sticlă din parcul Tricolorului din municipiu. Laura Sgaverdea, Valentina Adam şi Ovidiu Babolea vă oferă până în 23 decembrie, 24 de ore din 24, Muzică pentru viaţă.

Oamenii de suflet au fost deja sensibilizați de cauza din acest an și s-au prezentat încă de dimineață la Căsuța de sticlă. Cei mari, dar și cei mici, au ținut să fie printre primii care să ofere din puținul lor pentru această cauză nobilă.

Cei mici au încălzit deja firul cu Moş Crăciun, care le-a promis că se va întâlni cu ei săptămâna viitoare, pentru a le dărui cadourile promise!

Copiii, sunt atenţi la mesajul nostru şi vin să doneze!! Într-un gest de altruism şi frumuseţe, Sabrina, Ronaldo şi Adrian au venit să doneze şi să lase scrisori pentru Moşul cel darnic.

Frumoşi ca nişte pagini de poveste, trei fraţi, Anamaria, Răzvan şi piciul Alexandru (de doar 2 ani) au venit la Căsuţa Magică, din Parcul Tricolorului, însoţiţi de mama lor, pentru o donaţie. Nu au uitat să lase şi un bileţel pentru Moş Crăciun, pentru că, spun ei, au fost cuminţi.

O familie de la Oţelu Roşu, împreună cu cei trei copii, au venit să doneze şi arate că şi în oraşul de pe Valea Bistrei, sunt oameni cu suflet mare!

Atmosfera de bucurie şi participare a reşiţenilor tineri sau mai puţin tineri, continuă lângă Căsuţa Magică, la acţiunea de donaţii. Trei eleve de la Liceul de Artă Sabin Păuţa, au venit să danseze, aşa cum numai tinerii ştiu să o facă, pentru această cauză nobilă!

Cei interesaţi se pot alătura campaniei umanitare, care în acest an şi-a propus să ajute copiii care suferă de boli rare de la Centrul Cristian Şerban din Buziaş, unic în ţară. Puteti face donatii la urna amplasată la Căsuta de sticlă sau în conturile campaniei postate pe site-ul nostru.

Cei interesaţi se pot alătura campaniei umanitare, care în acest an şi-a propus să ajute copiii care suferă de boli rare de la Centrul Cristian Şerban din Buziaş, unic în ţară.

ÎN CĂSUŢA MAGICĂ SE VOR ÎNTÂMPLA MINUNI!

Donează şi gestul tău contează, este îndemnul lansat astăzi de principalul coordonator al campaniei, managerul Laura Sgaverdea:

”De la ora 12.15 veți putea număra împreună cu noi: 3, 2, 1 …START!  ÎN CĂSUȚA MAGICĂ SE VOR ÎNTÂMPLA MINUNI! Vom afla împreună povești de viață, cu siguranță va fi la fel ca în ediția trecută, vom plânge și vom râde împreună. Banii aceia scumpi, sperăm că vor contribui la continuarea poveștii începute de familia profesorilor Șerban, acolo la Buziaș. Copiii care suferă de boli incurabile, îmi place să cred, că vor deschide inimile celor care ne ascultă. E foarte important să nu uităm, că fiecare dintre noi putem suferi de o astfel de boală incurabilă, dar și mai grav, copilul nostru poate fi  în locul copiilor de la Centrul de Evaluare Medicală “Cristian Şerban” de la Buziaș de la Buziaș. Prin urmare să nu uitați : Împreună putem salva vieți!

DJ-eii Laura Sgaverdea, Valentina Adam şi Ovidiu Babolea vă vor oferi de astăzi şi până în 23 decembrie, 24 de ore din 24, Muzică pentru viaţă. Vrei să ajuţi copiii care suferă de boli rare dar nu poţi fi alături de noi?

O poţi face printr-un gest simplu – donează! Conturile sunt deschise şi sunt afişate pe siteul nostru radioresita.ro

—————————————-

Campania Muzică pentru viaţă continuă. Pentru cea de a doua ediţie echipa Radio România Reşiţa a ales să ajute copiii! Este vorba despre cei care suferă de hemofilie şi diabet zaharat, boli incurabile care le afectează viaţa pentru totdeauna.

Ce este diabetul:

Pentru copiii diagnosticati cu diabet, insulina este cea care a luat locul dulciurilor, iar aparatul cu care îşi măsoara glicemia a înlocuit de cele mai multe ori… jucăriile! Diabetul este o povară greu de suportat pentru copii, mai ales atunci când aceştia conştientizează că sunt diferiţi faţă de ceilalţi, care de cele mai multe ori îşi permit luxul de a mânca o ciocolată în pauza mare. Sunt copii la grădiniţă care au ajuns să utilizeze seringa cu insulină mai abil decât creionul…şi continuă să lupte! Ei nu au obosit să-şi cântărească fiecare aliment, să-şi controleze poftele, să-şi administreze injecţiile cu insulină, chiar şi de 4 ori pe zi. Peste 4.000 de copii au fost diagnosticaţi cu diabet în România, dublu faţă de acum zece ani, iar numărul continuă să crească.

Ce este hemofilia:

Caracteristica acestei boli este tendința crescută de hemoragie. Dacă nu este administrat un tratament adecvat cu factorul deficitar de coagulare, hemoragia poate duce la deces. În Europa, costurile medii anuale pentru un pacient depăşesc 100 000 € pe an. Un copil care a fost diagnosticat cu hemofiliei nu se poate descurca singur, chiar şi o simplă vânătaie îi poate pune viaţa în pericol. Netratată corect, hemofilia poate duce la dizabilităţi, mulţi ajung în cărucioare cu rotile sau nu se mai pot ridica din pat. De asemenea, pacienţii cu hemofilie sunt rareori sau deloc trataţi de medicul stomatolog. Foarte mulţi dentişti se sperie atunci când au un pacient hemofilic, nu vor să îl trateze pentru că riscul de sângerare este prea mare.

Aceşti bolnavi îşi găsesc însă alinarea şi învaţă să lupte la Centrul Medical “Cristian Şerban” de Evaluare, Terapie, Educație Medicală Specifică și Recuperare, din Buziaş. Aceasta este o instituție unică în România, prin profilul ei, înființată pentru copii şi tineri cu diabet zaharat și hemofilie, cărora, în timp, li s-au adăugat și alte categorii de bolnavi cu: obezitate, dislipidemii şi alte boli ale sângelui. Centrul este un spital public, nu unul privat, fiind introdus, chiar de la început, în sistemul medical de stat, ceea ce înseamnă că ,pentru pacienți, totul este gratuit. Centrul funcționează tot timpul anului, în serii cu durată de 10-14 zile, pentru copii și tineri cu vârsta până la 44 de ani. Însoțitorii copiilor și ai pacienților nedeplasabili se pot interna, în condițiile legii și cu sprijinul Fundației Cristian Șerban. De la înfiinţare peste 25 de mii de copii din toată ţara au beneficiat gratuit de serviciile medicale ale centrului.

Vrei să ajuţi copiii care suferă de boli incurabile? Vino la CĂSUŢA DE STICLĂ din Parcul Tricolorului, în perioada 17-23 decembrie şi donează. Ajutorul tău contează, viaţa acestor copii e în mâinile tale!