Procuror din Caracal trimis in judecata

Bani

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova  au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpatului NICULĂIŢĂ IACOB, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (două acte materiale).

De asemenea, s-a dispus trimiterea, în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MUŞAT CONSTANTIN, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Niculăiță Iacob a pretins de la un denunțător suma de 5.000 euro, lăsându-l să creadă că, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, va influența un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectua cercetări față de denunțător pentru săvârșirea unei infracțiuni grave, astfel încât acest din urmă magistrat să nu dispună trimiterea în judecată a denunțătorului. În schimbul promisiunii intervenției pe lângă procurorul de caz, inculpatul a primit de la denunțător, în cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (1.500 euro şi 15.750 lei), prin intermediul inculpatului Muşat Constantin.

În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculăiță Iacob a mai pretins de la acelaşi  denunțător, prin intermediul lui Muşat Constantin suma de 6.000 euro, prevalându-se de o relație apropiată cu procurorul de ședință din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte administrarea unor probe în cursul cercetării judecătorești, din care să rezulte o altă  stare de fapt  decât cea prezentată prin rechizitoriu, astfel încât rezultatul procesului să fie aplicarea unei pedepse cu suspendare față de denunțător.

Amintim că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2013, inculpatul Niculăiță Iacob a primit suma de 6.000 euro de la denunțător, situaţie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante (comunicat nr. 989/VIII/3 din 11 noiembrie 2013).

La data de 11 noiembrie 2013, la cererea procurorilor anticorupţie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatului Niculăiță Iacob.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

De același autor

Related Articles