Soţia preotului Petru Gavril, Maria, victimă a unuia dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultimii ani în judeţul Suceava, a părăsit, luni, Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi s-a întors acasă, la copii care au supraviețuit accidentului terbil de mașină în care familia sa a fost implicată.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că, după 42 de zile de spitalizare, starea Mariei Gavril, din punct de vedere medical, este bună. ”Nu are complicaţii majore, în afară de sechelele sufleteşti, care necesită luni şi ani pentru reparare”, a declarat medicul citat de Monitorul de Suceava.

Dr. Ardeleanu a spus că, dintre cele 42 de zile petrecute de Maria Gavril în spital, 32 de zile au fost în secţia Anestezie Terapie Intensivă pentru a fi protejată “de un aflux prea mare de vizitatori, care ar fi putut să aducă germeni patogeni” şi pentru a evita apariţia unor complicaţii.

Vă reamintim că Maria Gavril a fost grav rănită într-un accident rutier în data de 14 octombrie 2017, accident cauzat  de un şofer beat. În groaznicul accident Maria şi-a pierdut soţul – preotul Petru Gavril, două fiice – Anastasia, de 10 ani, şi Anisia, de 6 ani, cumnata (sora preotului) – Aurora Şandru şi cumnatul, Cătălin Şandru.

Ceilalţi doi copii, Alexia şi Ioan, au fost de asemenea răniţi, dar din fericire au suferit leziuni mai uşoare, care nu le-au pus viaţa în pericol.

În accident a murit şi cel care, beat fiind, cu o alcoolemie de peste 2 la mie, s-a izbit frontal, cu o viteză de peste 130 de km la oră, în autoturismul cu şapte locuri condus regulamentar de preotul Petru Gravril. Şoferul vinovat de această tragedie avea şi el doi copii minori.