[FOTO] Cicloturistul Ștefan Hodi, pentru a 15-a oară spre Alba Iulia

160

Temerarul lugojean Ștefan Hodi a plecat joi dimineață într-o nouă aventură. Din orașul timișean poartă tricolorul României spre Alba Iulia, pe bicicletă. În ciuda vremii nefavorabile dorește să fie prezent vineri, 1 decembrie la festivitățile organizate în capitala Marii Uniri. În exclusivitate pentru Radio Reșița, Ștefan Hodi a vorbit de pe traseul noii sale aventuri pe două roți:

”Am pornit spre spre Alba Iulia pentru a petrece acolo Ziua Națională.  Mă voi afla acolo, în ultimii 18 ani, pentru a 15 oară. În cei trei ani am lipsit motivat, o dată din cauza timpului, apoi am fost accidentat și în 2015 am fost cu familia în turul Europei. Nu contează vremea, eu doar mă urc pe bicicletă și pedalez spre Alba Iulia. Deoarece a plouat tare am plecat cu trei ore întârziere din Lugoj. Bate vântul, plouă mărunt, dar eu trebuie să-mi îndeplinesc obiectivul. Astăzi nu mi-am propus să ajung până la Orăștie și mâine voi fi de Ziua Națională la Alba Iulia. Traficul este foarte intens, trebuie să fiu foarte atent. Port tricolorul după mine peste tot în lume. Și în acest an este așa. Am dotat bicicleta corespunzător și eu port echipament cu însemnele României!”.

Temerarul lugojean, Ștefan Hodi a dorit să-i transmită urările sale de bine fiicei sale, Andreea, sărbătorită astăzi, dar și tuturor bănățenilor, românilor.

În cariera sa de ciclist Ștefan Hodi a pedalat în zece tururi ale României și cinci tururi ale Europei. De asemenea a parcurs,pe două roți,1230 de km în doar 88 de ore.

Cristina Corocan