După 20 de ani: Ana Vasile destituită de consilierii judeţeni

745

Directorul Direcţiei de asistență Socială și pentru Protecţia Copilului din Caraş-Severin, Ana Vasile, suspendată în această vară din funcţie, a fost repusă în drepturi de consilierii judeţeni, dar numai pentru câteva minute.

Aceştia au aprobat încetarea suspendării, la expirarea termenului de 60 de zile, timp necesar finalizării cercetării disciplinare la care a fost supusă, dar au solicitat mai apoi demiterea ei din funcţie.

Conform raportului Comisiei de Disciplină a Consiliului județean, au fost depistate 15 fapte considerate încălcări ale legii, între care decizia de a lăsa neocupate apartamente sociale renovate şi ocuparea unora cu grad de degradare ridicat, neconcordanţe între cantităţile de bunuri achiziţionate şi recepţionate sau supraevaluate, dezinteres faţă de normele de igienă din centrele sociale, atitudinea represivă asupra angajaţilor.

Ca urmare a repetatelor încălcări ale legii, a fost supus votării proiectul de hotărâre care prevede destituirea din funcţia publică de director executiv al Direcţiei generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a Anei Vasile, începând cu data de 29 noiembrie. Cu 25 de voturi pentru, unul contra, un vot anulat şi neparticiparea vicepreşedintelui Ionuţ Popovici la această hotărâre, Ana Vasile a fost demisă din funcţie.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 30 de zile, la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Caraş-Severin.

(Daniela Tudor)