La începutul lunii decembrie Centrul de Transfuzii Sanguine îşi mută sediul în cadrul Universităţii Eftimie Murgu din municipiul Reşiţa!

Timp de 4 zile, cei interesaţi să facă o faptă bună sunt aşteptaţi în cabinetul medical din cadrul Universităţii pentru a dona sânge, începând cu data de 4 decembrie. Sub sloganul „E luna cadourilor, dăruieşte şi tu un strop de viaţă”, studenţii şi profesorii sunt îndemnaţi să facă o faptă bună pentru semenii lor.

Cei care donează sânge vor beneficia şi de un set complet de analize gratuite,7 bonuri de masă, o reducere de 50% la abonamentul pentru mijloacele de transport în comun pe o lună şi o zi liberă de la locul de muncă.

„Potrivit studiilor, cam 60 % dintre noi vom avea nevoie, la un moment daţ de sânge. La fiecare 3 secunde, cineva depinde de bunăvoinţa unui donator şi numai 2% donează. Iar cei ce fac acest gest sunt consideraţi eroi, mai ales pentru că cei 450 ml de sânge sunt prelucraţi, aşa încât o singură doză poate salva şi 3 vieţi! Aşadar, oricine are peste 18 ani şi 50 kg, tensiunea arterială în limite normale, nu suferă de boli transmisibile poate oferi altora o nouă şansă la viaţă. Este important să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie şi să donăm sânge, pentru că oricând unul dintre noi sau dintre cunoscuţi s-ar putea afla în situaţia de a a avea nevoie de sânge,” a precizat medicul Rodica Neaga, şeful Centrului de Transfuzii din Reşiţa.

Se recomandă ca procesul de donare să aibă loc o dată la 6 luni căci, repetat mai deş scade calitatea sângelui!

Daiana Roşca