Invitaţie la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol din Arad

Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene Alexandru D. Xenopol din Arad invită arădenii, luni, 27 noiembrie 2017, la un eveniment editorial, având ca protagonişti pe istoricul Maria Alexandra Pantea şi scriitorii Lucia Verona şi Bogdan Hrib.

De la ora 18.00, instituţia de cultură arădeană va găzdui lansarea volumului Relatări din primul război mondial prezentate în presa ecleziastica din Banat. Lucrarea reprezinta o culegere de texte referitoare la participarea românilor din fosta monarhie dualistă în evenimentele tragice în care omul obişnuit – ţăranul de la sat preotul, învăţătorul, meseriaşul, a fost desprins fără voia sa din sânul familiei, din satul sau oraşul natal şi înrolat în armata austro-ungară, constrâns să participe într-un război care nu era al lui şi pe care nu-l înţelegea.

Presa ecleziastică în limba română publica în anii războiului (1914-1918) numeroase articole care desigur că treceau prin cenzura regimului, conţinând o doză de “patriotism” lipsit de sinceritate, dar în acele clipe necesar şi impus de situaţie.

Iubitorii de mister şi suspans vor avea parte de un adevărat regal, având şansa de a face cunoştiinţă cu doi autori de romane poliţiste în vogă, Lucia Verona, aradeancă la origini şi Bogdan Hrib. Aceştia nu vin cu mâna goală ci aduc cu ei şi o antologie de povestiri poliţiste/mystery&thriller, “Noir de Bucureşti”, cu nume consacrate din literatura contemporană care au scris povestiri de gen. Alături de propriile volume, “Crima de la jubileu”, “Moartea zboară cu low cost”, “Misterul de la Casa Scriitorilor” – Lucia Verona, sau “Ucideţi Generalul”, “Patimile doamnei ministru” – Bogdan Hrib.

(Marius Căruntu)

De același autor

Related Articles