10.000 de spectatori au aplaudat concertul susţinut de José Carreras cu Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio

Orchestra Nationala Radio cu Jose Carreras foto Virgil OprinaUn public extrem de numeros – 10.000 de spectatori, şi foarte entuziasţ l-a ovaţionat în seara de 15 noiembrie pe José Carreras la Gala de Crăciun pe care celebrul tenor spaniol a dăruit-o spectatorilor români, alături de Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, ansambluri intens aplaudate de public şi de marele artist însuşi, pentru prestaţia lor magistrală. Printre personalităţile care s-au aflat la pavilionul central de la Romexpo şi care s-au bucurat de această seară cu totul specială s-a numărat şi primul ministru al României, Victor Ponta.

Pregătite la cel mai înalt nivel artistic pentru evenimenţ cele două formaţii ale Radio România au acompaniat cu maximă dăruire evoluţia tenorului José Carreras şi a sopranei Natalia Ushakova, invitata serii, întregul concert derulându-se sub bagheta dirijorului David Gimenez, nepotul celebrului tenor.

Deosebit de apreciate de public au fost tradiţionalele cântece de Crăciun – White Christmaş Adeste Fideleş Have Yourself a Merry Little Christmaş Ave Maria etc., interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză, dar şi în… română! Spectatorii au răspuns cu bucuriei iniţiativei deosebite a sopranei Natalia Ushakova de a cânta o strofă din Stille Nacht (Silent Night) chiar în limba română.

O serie de bisuri au ridicat în picioare publicul român, de la I’ll be Home for Christmaş Non ti scordar di me, O mio babbino caro, şi, desigur, binecunoscuta partitură Brindisi din La Traviata, care încheie festiv numeroase gale internaţionale. Extrem de apreciat şi aplaudat a fost şi potpourri-ul (colajul muzical) de colinde celebre, ca Jingle Bells sau We Wish You a Merry Christmaş interpretat de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, intens aplaudat la finalul evenimentului.

Marele artist catalan José Carreras – a cărui carieră înseamnă peste 40 de ani de activitate şi 60 de roluri, se află la cea de-a doua colaborare fructuoasă cu Orchestra Naţională Radio, alături de care a mai cântat la Bucureşti, în urmă cu doi ani.

Organizatorul evenimentului din 15 noiembrie a fost Project Events.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio puteţi consulta site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

De același autor

Related Articles