Un român a fost primar 12 ani și acum și acum este șofer de TIR în Germania

Muncește de câteva luni în Germania, la Leipzig, ca șofer de TIR. Nimeni nu și-ar putea închipui că în urmă cu ceva timp era cel mai important om din localitatea sa, comuna Vetrișoaia, județul Vaslui.

Este vorba de Vasile Puiu, fostul primar al comunei Vetrișoaia timp de 12 ani, care a decis să plece după ce a pierdut alegerile, a relatat publicația Vremea Nouă.

„Am plecat să muncesc în Germania, ca șofer de TIR si nu-mi este rusine deloc, câstig 2.000 de euro pe lună, în timp ce copiii au rămas acasă si îsi văd de afacerea lor”, a declarat fostul primar, care a condus timp de trei mandate localitatea sa natală.

“Vreau sã le demonstrez tuturor cetãtenilor din Vetrisoaia cã pot s-o iau de la capãt oricând. Mai mult decât atât, toti îmi spuneau cã am fãcut ferma pentru copii, cât eram primar, ca sã am unde sã mã duc dupã ce am sã termin cu primãria. Acum, uite cã au rãmas copiii sã se ocupe de afacerea lor, eu nu am nicio legãturã si îmi fac un rost în altã parte, nu îmi este rusine sã muncesc”, a declarat pentru publicația mai sus citată  Vasile Puiu, care tocmai ajunsese în poarta uzinelor BMW cu un transport de planse de bord pentru limuzine.

Vasile Puiu mai spune cã, atunci când toatã lumea credea cã nu-si va mai reveni din cauza pierderii alegerilor la primãrie, a decis sã ia taurul de coarne si sã-si schimbe destinul. Puiu a stat în fruntea primãriei timp de trei mandate, timp în care a demonstrat cã este un tip incomod pentru toti politicienii de la Vaslui. “Nu am vrut sã stau cu mâna întinsã la Somaj, nu am vrut nici sã lucrez în ferma copiilor, pentru cã este afacerea lor si o vor dezvolta asa cum doresc ei. Am vrut sã le demonstrez oamenilor din Vetrisoaia cã pot oricând sã o iau de la capãt. Lucrez cu foarte multi români, aici, la firma de transport, sunt multumit de conditiile de muncã si am arãtat tuturor cã pot sã muncesc în orice domeniu, nu mi-e rusine sã muncesc”.

La compania la care lucrează fostul primar mai muncesc aproximativ 250 de români.

Cele mai citite

Related Articles