Curtea de Apel Timișoara a respins ca nefondată contestaţia declarată de primarul comunei Ciclova Română, Gheorghe Percea, împotriva încheierii penale pronunțată de Tribunalul Caraș – Severin.

 

 

Percea este acuzat, printre altele,  de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, fapta  având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (22 acte materiale) şi complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (19 acte materiale).

Amintim că săptămâna trecută, tribunalul a dispus arestarea preventivă a primarului pe o durată de 30 de zile, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, pentru fapte de corupţie. Decizia Curţii este definitivă. În plus îl obligă pe inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare pentru soluţionarea contestaţiei.
(Marius Căruntu)