[FOTO-VIDEO] Astăzi reșițenii se vor vedea pe marile ecrane. În Premieră absolută, „Ghinionistul” în Banatul de Munte !

588

Filmul „Ghinionistul”, ce s-a turnat la Reșița și în județ, este gata pentru marele public. Bineînțeles, așa cum ați aflat de la Radio Reșița România, avanpremiera filmului va avea loc astăzi de la ora 19.00 la Cinema Dacia, din municipiul de pe Bârzava.

 

„Este al V-lea lung metraj, pentru că așa cum bine știți eu am făcut multe seriale de televiziune și este cel de-al II-lea ca producător independent.Ultimele două filme ale mele au fost producții independente, eu m-am desprins cumva de zona aceasta a angajaților și lucrez într-o zonă independentă și asta îmi mănâncă tot timpul.”

Vino la noi în Munții Banatului și rămâi un artist independent, pentru că bănățenii țin la tine.

„Sigur, de aceea am și adus filmul acolo, pentru că aceasta a fost senzația pe care am trăit-o acolo.”

Cea mai frumoasă amintire din timpul filmărilor care este, Iura?

„Toate au fost foarte frumoase. Întotdeauna spun că în perioada filmărilor nu mi se pare nimic frumos, totul trebuie să iasă perfect, știind că nu te mai întorci înapoi la clipele acelea și trebuie să scoți ce-i mai bun, ce-i mai interesant, dar după un an de zile când încep să se cearnă lucrurile am o grămadă de amintiri foarte frumoase, pentru că am întâlnit foarte mulți oameni frumoși al căror entuziasm nu prea îl mai găsești în altă parte.”

Ai spus, la un moment dat, că ți-ar plăcea să locuiești în Banatul de Munte…

„Sigur că da! Primul mare argument pentru mine a fost timpul care are cu totul și cu totul alte dimensiuni, am descoperit că ce puteam să fac eu în București în două zile, acolo am făcut în 3-4 ore.Mi s-a părut fabulos cât timp poți să câștigi pentru tine.”

Îți mulțumim pentru această amintire frumoasă pe care ne-o porți și în final când și cu cine vii la Avanpremiera națională a filmului Ghinionistul, la Reșița ?

„Mă bucur foarte tare că pe data de 24 noiembrie, așa cum am promis, vom fii pentru prima dată la Reșița.Filmul se lansează la nivel național pe data de 8 decembrie, așa cum s-a văzut din promovare, dar așa cum ne-a fost nouă înțelegerea, pe data de 24, adică cu două săptămâni de Premiera oficială, vom fii la Reșița și mă încântă emorm că toți oamenii din jurul meu și al nostru au înțeles acest lucru, pentru că am avut o chimie în perioada filmărilor și ne-am înțeles perfect. De obicei lucrurile acestea nu sunt tolerate, adică nu acceptă nimeni să fie o premieră cu mult timp înaintea tuturor, dar de data aceasta toți oamenii au înțeles acest lucru și ne-au încurajat să facem acest lucru.Vor venii aproape toți cei din distribuție, câțiva au probleme și nu pot ajunge, dar ce mă bucură este că vor fi și ziariști care vor vrea să vadă ce se întâmplă, să audă poveștile noastre, cum am filmat , unde am filmat și până în acest moment au confirmat 20 de oameni de la trusturile naționale de presă și foarte mulți oameni care au blogurile lor.”

Așadar se sparge ghinionul la Reșița.Tu când ajungi?

„Eu pe data de 23 vă voi face o vizită la Radio România Reșița, pentru că până acum am fost doar pe fugă și nici măcar nu am apucat să stăm la o cafea, așa că vom vorbi pe liniște, nu o să mai am altă treabă, nu o să vreau să mai aud de echipa de filmare în ziua respectivă și voi vorbi doar de lucrurile pozitive.”

Te așteptăm cu mare drag, atât noi echipa Radio România Reșița cât și toți ascultătorii noștri care se vor bucura să te audă.Ai un gând să le transmiți tuturor?

„Vreau să spun că și mie îmi pare foarte rău că nu am reușit să aducem filmul în luna martie, cum a fost gândit inițial, doar că filmul are rigorile lui și câteodată sau de cele mai multe ori își cere el timpul și partea interesantă este că din perspectiva mea așteptarea merită, filmul este bun. Așadar cu ascultătorii Radio România Reșița ne vedem pe 24 noiembrie. Abia aștept să ne întâlnim, să fim împreună la Premieră și pe 23 noiembrie la radio împreună cu prietenii mei Radu Gabriel și Salex Iatma, cei cu care am scris scenariul filmului pentru că împreună am pornit acest proiect și iată că împreună îl ducem la bun sfârșit.Mi se pare fascinant.”

Mulțumim, Iura Luncașu. Vă așteptăm cu drag.

„Și eu vă mulțumesc. Ne vedem în curând!”

„GHINIONISTUL” este o comedie autentic românească, o poveste de viață plină de imprevizibil a unui tânăr talentat care trebuie să înveţe să se bucure din nou de viaţă. Filmul are premiera în cinematografele din ţară pe 8 decembrie și va fi difuzat și în televiziunile din România, dar și din Spania, Italia, Canada și alte state în care trăiesc comunități importante de români.

Astăzi , 24 noiembrie, ora 21, va avea loc Avanpremiera filmului „GHINIONISTUL” cu public la Cinema Dacia,o premieră absolută pentru bănăţeni. Biletele  au fost puse  în vânzare și pot fi cumpărate de la casieria cinematografului  din municipiu.

Regia:Iura Luncaşu, Scenariul:Salex Iatma,Iura Luncaşu,Radu Gabriel

Distribuţia:Diana Dumitrescu,Dorian Popa,Gheorghe Visu, Augustin Viziru, Levent Sali, Vlad Logigan, Sânziana Târța, Codin Maticiuc,Virgil Ianțu,Radu Gabriel, Ruby,reșițenceleTabita Givoreanu și Anca Sîrbu, actori ai Teatrului de Vest, Reşiţa și localnici.    

Echipa:Iura Luncasu, producător;Andrei Băltăreţu, producător

Anca Bica Bălălău