Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu unul din cei mai titrați sportivi români în volei și a soției sale  Lily,  care a pierdut două perechi de gemeni a fost publicată sâmbătă, 11 noiembrie, 2017, de cotidianul Libertatea.

Transferat  în cel mai puternic campionat din Europa, Italia 1, în anul 2003, Bogdan a avut  norocul să-și împlinească și viața de familie. În Italia a întâlnit-o pe Lily Kahumoku, o voleibalistă americană de origine hawaiiană, care juca și ea în prima ligă din Peninsulă.În anul 2007 s-au căsătorit și nimic nu părea să le stea în cale celor doi tineri.

În ciuda iubirii exraordinare dintre cei doi tineri, familia lor  a fost greu încercată de soartă. Din cauza unor complicații postnatale, Lily Kahumoku a pierdut două perechi de gemeni, pe Kekoa Gabriel şi pe Rafael Kainoa Sebastian, în urmă cu cinci ani, pe Kealiikauila Cristian şi Kahekili Alexandru, în 2011.

De origine polineziană, originară din Hawaii, dar cu pașaport american, Lily le alesese copiilor pierduți, pe lângă prenumele româneşti, şi unele cu o semnificaţie aparte în limba strămoşilor ei. De exemplu, “Kekoa” înseamnă “Războinic neînfricat”, iar “Kainoa” – “Ocean liniştit”. ” Gemenii dispăruți sunt îngerii noștri, ne veghează din ceruri”,  a declarat Bogdan pentru Libertatea.

La scurt  timp după pierderea ultimilor gemeni, Lily a plecat din Argentina, unde locuia alături de Bogdan, ducând acasă, în Hawaii, cenuşa lui ”Kai” şi ”Kao”, cum îşi alinta gemenii. Apoi, fosta componentă a echipei de volei a SUA a anunţat implicarea sa în acţiunile ”March of Dimes”, ce sprijină copiii care au probleme după naştere. Ea şi-a îndemnat prietenii să facă donaţii pentru organizaţia fondată în 1938 de preşedintele SUA, Franklin D. Roosevelt.

În ciuda acestor tragedii, cei doi au găsit puterea să treacă peste și acum au doi copii frumoși : un băiețel de trei anișori Lucian Keoki Kamakakaiwihilo, și o fetiță, care a împlinit un an, Kayla Malia Nohealani.

Bogdan Olteanu joacă acum pentru echipa românescă Tricolorul LMV Ploiești și se declară un jucător dar mai ales un soț și un tată împlinit. Soția sa este prezentă la fiecare meci în tribună pentru a îl susține și durerile trecutului par să se fi estompat pentr cei doi.

. ”Sunt un om norocos că o am în viaţa mea. Nu îmi puteam dori mai mult”, le-a mărturisit  Bogdan celor de la Libertatea.