Sebastian Purec: Să nu fie generată o problemă socială la Bocşa pentru că problema este şi a Primăriei şi a Prefecturii

Situaţia alarmantă din cartierul Măgura al oraşului Bocşa, după ce operatorul de gaze a cerut Primăriei localităţii cărăşene să dărâme construcţiile din apropierea magistralei de gaz, şi-a găsit o rezolvare temporară.

Subprefectul Sebastian Purec aduce o veste bună familiilor afectate din cartierul bocşan, cărora Primăria le cere să dărâme cât mai repede casele construite pe magistrala de gaz:

“Am primit în audienţă câţiva cetăţeni ai oraşului Bocşa care au adus la cunoştinţa Prefecturii cu ce se confruntă că zilele acestea vor fi evacuate de la docmiciliul pe care îl au trecut în buletin. Măsurile sau soluţiile sunt ale Primăriei Bocşa, i-am îndrumat spre Primăria Bocşa. Înţeleg că aceste construcţii sunt în apropierea unei conducte de gaz, sunt pe domeniul public. Ceea ce vreau eu neaparat este să nu fie generată o problemă socială, să nu avem oameni fără acoperiş la început de iarnă, iar în acest caz, problema va fi a tuturor şi a oraşului Bocşa şi a Prefecturii Caraş-Severin pentru că aceşti oameni sunt cetăţenii judeţului, având un buletin valabil eliberat de Primăria Bocşa.”

Potrivit subprefectului situaţia în care se află proprietarii acestor locuinţe trebuie clarificată, iar Primăria este cea care trebuie să facă acest lucru. Tot Primăria are obligaţia să respecte prevederile legale care stabilesc că familiile nu pot fi evacuate în prag de iarnă, a mai spus Sebastian Purec pentru Radio Reşiţa.

Potrivit legii, nu se pot construi imobile la o distanță mai mică de 20 de metri de conducta magistrală de gaz, existând riscul iminent al unei explozii, susţin operatorii Transgaz.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles