Fostul fotbalist Hans Schaefer, campion mondial cu naționala Germaniei în 1954, a murit marți la vârsta de 90 de ani, a anunțat singurul club la care a jucat în cariera sa, FC Koln, scrie agenția DPA.

Schaefer, o extremă stângă, a marcat 15 goluri în 39 de meciuri pentru naționala RFG, între 1952 și 1962. Schaefer a fost căpitanul echipei la Mondialele din 1958 și 1962. El a contribuit decisiv la golul înscris de Helmut Rahn în finala Mondialului din 1954, câștigată cu 3-2 în fața Ungariei, care era mare favorită.

Schaefer a evoluat între 1948 și 1965 pentru FC Koln, cu care a fost de două ori campion al Germaniei, în 1962 și 1964, ultimul titlu fiind cucerit în primul sezon după înființarea Bundesligii.

„Hans Schaefer este nemuritor în calitate de campion mondial și este cel mai mare simbol al clubului”, a afirmat președintele lui FC Koln, Werner Spinner.

Președintele Federației germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a spus despre Schaefer: „Nu numai că a scris un capitol de neuitat al istoriei fotbalului în 1954, primul titlu mondial pentru DFB a schimbat întreaga Germanie postbelică”.

Lukas Podolski, altă vedetă a lui Koln, care acum joacă în Japonia, a scris pe Twitter: „Sunt foarte trist și mi-l voi aminti mereu pe Hans Schaefer ca pe cel mai mare jucător al lui Koln și un om extraordinar”.

Atacantul german Horst Eckel este acum singurul supraviețuitor al finalei din 1954, supranumită „miracolul de la Berna”, după numele orașului unde a avut loc meciul. Eckel are 85 de ani.