[AUDIO] Angajări la Combinatul TMK Reşiţa

muhu

În timp ce alte întreprinderi fac disponibilizări,  combinatul TMK Reşiţa caută forţă de muncă. Liderul sindicatului “Vatra”, Iancu Muhu se declară optimist în legătură cu viitorul societăţii, atât în ce priveşte producţia de oţel şi pieţele de desfacere, cât şi în asigurarea locurilor de muncă. Muhu speră că în 2014, la combinat să se facă noi angajări, cu câteva zeci mai multe faţă de cele de anul acesta.

Acesta mai spune că ar prefera ca la TMK să se angajeze tineri, pentru a apărea astfel o nouă generaţie de siderurgişti. În prezent societatea reşiţeană funcţionează cu un număr de 764 de angajaţi.

Renegocierea pe doi ani a contractului colectiv de muncă, împreună cu conducerea combinatului le-a adus siderurgiştilor reşiţeni în anul 2013 salarii mai mari şi multe alte beneficii. În acest moment, pe lângă tichete de masă, aceştia beneficiază de mai multe bonusuri salariale, precum o primă de Paşte, în valoare de 440 de lei, de Ziua Siderurgistului, de 410 lei, de Crăciun, de 680 lei şi de vacanţă, de 830 de lei. Mai mult, orice angajat poate să revendice un bilet de plecare în concediu de până la 2.500 de lei, din care, jumătate va suporta el, şi jumătate compania.

Cele mai citite

Related Articles