Devin Patrick Kelley, de 26 de ani, este autorul masacrului de duminică seara din Texas, în care 26 de oameni, printre şi mai mulţi copii, au fost ucişi cu sânge rece într-o biserică, iar alte  24 de persoane au fost rănite grav, potrivit CNN. Printre cei morți se numără și un copil în vârstă de doi ani, dar și fiica de 14 ani a pastorului. Președintele SUA Donald Trump a reacționat la scurt timp după atac pe Twitter. El a transmis condoleanțe victimelor și familiilor afectate.

Bărbatul a avut o condamnare în 2012 pentru agresiune împotriva soţiei şi copilului său. Kelley a primit diverse sancţiuni şi o retrogradare în grad în forţele aeriene americane, Air Force. Kelley a fost angajat în cadrul Bazei Aeriene Holloman din New Mexico, a spus purtătorul de cuvânt al US Air Force, Ann Stefanek .

În timpul verii trecute, bărbatul a lucrat ca agent de pază pentru o parc acvatic din Texas. Suspectul, care locuia în New Braunfels, o suburbie a oraşului San Antonio, a fost găsit mort în maşina cu care fugise de la locul tragediei.

Atacul s-a petrecut într-o biserică baptistă din orășelul Sutherland Springs, unde aproximativ 50 de oameni asistau la liturghie, arată presa americană. Printre răniți se află și un băiețel în vârstă de șase ani, care a fost împușcat de patru ori, iar șansele sale de supraviețuire sunt minime.

Despre acest atac se crede că este cel mai grav din istorie petrecut într-o biserică americană. Atacul sângeros vine la scurt timp după cel mai teribil atentat din istoria modernă a Americii: carnagiul de la Las Vegas.