Ușor, dar… greu pentru “zeițele Cernei” la “uniristele” din Sânnicolau Mare!

Echipele de handbal feminin CS UNIREA SÂNNICOLAU MARE și ACS BĂILE HERCULANE  s-au întâlnit astăzi în Sala de sport IOAN MORARU din orașul timișean, într-un meci contând pentru etapa a VIII-a a Campionatului Național junioare III – Grupa G. Jucătoarele de pe Valea Cernei au dominat meciul din primul până în ultimul minut, obținând în final o victorie meritată cu scorul de 23-20 (15-12).

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă de vacanță, în care oaspetele au fost favorite certe, iar gazdele au vrut să își depășească propria condiție și să arate că nu merită să ocupe ultimul loc în grupă! De aici a rezultat un meci atractiv, desfășurat într-o deplină sportivitate, cu faze spectaculoase la ambele porți, dar și greșeli tehnice și ratări monumentale de fiecare parte!

După un început destul de anost al jocului, fetele de pe Valea Cernei au deschis scorul, iar distanța între cele două echipe a început să crească, astfel că în min.12 tabela de marcaj arăta un avantaj de șase goluri pentru vizitatoare : 4-10! Antrenoarea gazdelor a solicitat time-out, iar după revenirea pe teren timișencele și-au schimbat moralul, reușind să reducă diferenșa la un singur gol : 9-10 în min.18! Fetele de pe Valea Cernei au fost trezite din acest șoc, iar până la pauză au mărit diferența la trei goluri : 12-15!

Partea a doua a meciului a avut aproape același istoric, cu oaspetele la conducere pe teren și pe tabela de marcaj, iar în min.34 au refăcut diferența de șase goluri : 14-20! A urmat o nouă cădere psihică a jucătoarelor de pe Cerna, ceea ce a permis timișencelor ca în cinci minute să se apropie la două goluri : 18-20. Jucătoarele ambelor echipe s-au întrecut apoi în ratări, inclusiv din aruncări de la 7 metri, dar până la ultimul sunet al sirenei nu au apărut modificări semnificative pe tabela de marcaj : 20-23!

O notă aparte pentru Sala de sport IOAN MORARU din orașul SÂNNCOLAU MARE, care dispune de toate dotările necesare pentru practicarea sportului de performanță, de la un parchet de joc excelent, la o tabelă de marcaj modernă – cu înscrierea numelor echipelor aflate pe teren, vestiare funcționale, cu apă caldă pentru dușul sportivilor după încheierea jocului, cu tribune cochete, având coșuri de gunoi la fiecare șir de bănci, totul cu un aspect deosebit și impunător încă de la intrarea în sală! Sala de sport poartă numele lui IOAN MORARU – un dascăl respectat și un susținător al sportului din orașului timișean, ale cărui efigie și placă memorială sunt amplasate chiar la intrarea în incinta sălii! Pentru aceste realizări, Primăria și Consiliul Local Sânnicolau Mare merită aprecierile celor care beneficiază de utilitatea acestui obiectiv sportiv!

JAYA KEREKES (CS Unirea Sânnicolau Mare) : A fost un joc destul de bun, având în vedere că suntem destul de puține jucătoare și nu ne antrenăm foarte mult! Adversarele noastre au jucat destul de bine, noi nu am mai jucat cu ele și mă bucur că am jucat cu o echipă destul de bine! Colegele mele s-au comportat bine pe teren și ne propunem să muncim mai mult și să câștigăm!

FLORENTINA ILIEȘ – antrenor CS Unirea Sânnicolau Mare : Am jucat foarte bine, ținând cont că avem un lot destul de restrâns! Mă bucur pentru fete și sperăm că în anii viitori vom avansa în cele legate despre handbal! Vom munci mai mult și ne vom axa pe capitolul finalizării! Ținând cont că s-au făcut schimbări la noi în echipă, sperăm că vor fi toate foarte bine!

ANDRADA BOANGIU (ACS Băile Herculane) : A fost puțin cam greu, dar am reușit să le batem! Pivotul a fost foarte greu de ținut, s-au apărat foarte bine și în atac au fost foarte bune! La antrenament mi s-a părut că este mai greu în poartă, decât pe teren! Sper să rămân portar, a început să îmi placă!

TOMA DRĂGOIU – antrenor ACS Băile Herculane : A fost o victorie destul de grea, dar până la urmă fetele au învins! Aș vrea să felicit și echipa adversă, dar și fetele noastre, care s-au dăruit și au adus în Băile Herculane încă o victorie! Fetele au momente foarte bune și momente când se pierd în joc, dar contează că la final își revin de fiecare dată și câștigăm! Etapa viitoare vom juca cu echipa din Reșița, va fi un meci dificil, noi ne-am mai întâlnit cu această echipă și mergem la victorie, ca de fiecare dată, mai ales la noi acasă!

CS UNIREA SÂNNICOLAU MARE : Alexia Vințan, Teodora Boitiu – Nicoleta Pipei, Jaya Kerekes, Andreea Mici, Teodora Șerb, Daria Bota, Patricia Mlecov, Dariana Covaci, Miruna Dome, Denisa Tonța. Antrenor : Florentina Ilieș.

ACS BĂILE HERCULANE : Bianca Neda, Anastasia Caraiman, Andrada Boangiu – Mariana Domilescu, Denisa Drăgulescu, Monica Toloș, Andra Cherciu, Georgiana Geosanu, Olivia Bătăiosu, Iasmina Pătășanu, Maria Soroceanu, Patricia Rain, Geanina Papavă. Antrenor : Toma Drăgoiu.

Meciul a fost condus de o brigadă de arbitrii formată din Raul Jurj (Arad) și Răzvan Vizitiu (Hnedoara).

Cu o etapă înaintea finalului turului campionatului, liderul grupei este ȘCOALA GENERALĂ NR.7 TIMIȘOARA – 14 puncte, urmată de HC JIMBOLIA – 13 puncte și ACS LEU GIARMATA – 12 puncte. ACS BĂILE HERCULANE ocupă locul 6 cu 8 puncte. În ultima etapă a turului va avea loc derby-ul cărășean grupei între ACS BĂILE HERCULANE și  LICEUL TRAIAN VUIA REȘIȚA (ocupanta locului 5 cu 10 puncte), meciul fiind programat pentru duminică, 12 noiembrie și se va juca în Sala de sport ALEXANDRU DUICU  din stațiunea de pe Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles