Îngrijitoare româncă de 35 de ani din Italia s-a stins de dorul copiilor. Un preot român a lansat un mesaj de sprijin

Preotul român Jicmon Anton, care are parohia în localitatea Cremona din Italia, a lansat pe 1 noiembrie un apel emoționat pentru a ajuta la repatrierea trupului unei românce de 35 de ani, mamă a trei copii care a lucrat ca îngrijitoare în Italia și a decedat săptămâna trecută la Verona. Românca este de loc din localitatea Butea, județul Iași și se numește Mitrică Maria.  Vezi mai jos apelul părintelui:

“A decedat săptămâna aceasta, luni, la Verona, doamna Mitrică Maria, persoana din fotografie, pe care mulți dintre dumneavoastră o cunoașteți întrucât era din Butea.
Am primit la biroul parohial solicitarea de face o colectă pentru înmormântarea ei. Moartea este tot timpul un eveniment care ne surprinde, la care nu suntem pregătiți prea-bine niciodată. De aceea, cred că este bine să ajutăm, mai ales că zilele aceasta îi pomenim și pe răposați noștri.
Cei care doriți să ajutați în acest scop, veți putea face lucrul acesta aducând contribuția dumneavoastră duminica viitoare 5 noiembrie la biserica românilor, din via Bissolati 123, Cremona. La intrarea în biserică, pe măsuța de la ușa din spate, în interior, va fi un coșuleț, unde veți putea lăsa oferta dumneavoastră.

Vă mulțumesc în numele rudelor și Dumnezeu să o ierte!
Pr. Anton Jicmon”

Jurnaliștii de la publicația de limbă română Rotalianul au contactat o verișoară a  Mariei Mitrică care a confirmat moartea acesteia și faptul că părintele este un suflet mare și de încredere care vrea să o ajute pe aceasta să ajungă acasă și să fie îngropată în pământul natal.  Mai mult aceasta a făcut o afirmație emoționantă despre cauza morții Mariei Mitrică, spunând că aceasta s-a stins de dorul copiilor săi lăsați în țară.

Preotul român a publicat și un număr de cont pentru românii care nu se află în Cremona și vor să ajute: “M-au întrebat două persoane cum să ajute dacă nu sunt în Cremona. Vă dau numărul meu de cont în euro, rugându-vă să mă anunțați cu un mesaj dacă depuneți ceva:
BENEFICIARIO
Nominativo JICMON ANTON
IBAN IT05X0200811400000100424257
Filiale CREMONA PIAZZA ROMA B, PIAZZA ROMA, 22 26100 CREMONA.
La causale treceți: ÎNMORMÂNTARE”

De același autor

Related Articles