Călăuză şi migranţi depistaţi la frontiera cu Serbia

170

Un nou grup de migranţi a fost depistat la frontiera cu Serbia. Este vorba de 16 cetăţeni din Irak și Afganistan, care au încercat să pătrundă în ţară, pe câmp, pe la Moraviţa, cu ajutorul unei călăuze.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat grupul cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte şi au observat că persoanele în cauză au aşteptat până când a venit un autoturism dinspre Moraviţa şi a preluat o parte dintre acestea. Imediat, s-a procedat atât la oprirea autoturismului, cât și la reţinerea persoanelor rămase pe jos, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră, Roxana Costache.

 

„În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din şapte bărbați, patru femei şi cinci minori, cetăţeni irakieni şi afgani, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 2 și 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a constatat că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb B.Z., în vârstă de 28 de ani”.

Migranţii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul sârb pentru trafic de migranţi, mai spune Roxana Costache.

„Pe numele cetăţeanului sârb a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă”.

De la începutul anului, graniţa cu Serbia a fost forţată de peste 1300 de persoane, iar poliţiştii au depistat şi 20 de călăuze. În majoritatea cazurilor, acestea au fost arestate.

(Sebastian Dragomir)