Satana a bântuit în această seară în Centrul istoric al Băilor Herculane!

Înainte de lăsarea serii, copiii de la Cercul de dans din cadrul Asociației Cultural Sportive HERCULES din Băile Herculane, însoțiți de părinți sau bunici, s-au reunit în apropierea Băilor Neptun din Centrul istoric al stațiunii de pe Valea Cernei pentru a marca Halloweenul!

Costumați în diverse personaje, care de care mai înspăimîntătoare, cei mici au defilat până la Statuia lui Hercules, unde s-au manifestat caracteristic evenimentului și au făcut o fotografie de grup! De aici, grupul “costumaților” s-a deplasat pe terasa Casinoului din Parcul Central al stațiunii, etalându-și recuzita specifică, din care nu au lipsit celebrii dovleci luminați! Coordonați de instructorul Cristina Lalescu, cei mici au susținut un program de dansuri și o paradă a costumelor, bucurându-se de aprecierea publicului destul de numeros, însoțitorilor copiilor alăturându-li-se și câțiva turiști aflați la plimbare în parc!

“Am venit aici să fac o prezentare de modă, un dans… o coregrafie! Îmi place extrem de mult să dansez, să cânt… fără mască, dar machiată! Astăzi sunt machiată într-o vrăjitoare mai tânără! Halloweenul este o sărbătoare care nouă, copiilor, ne place și vrem să o sărbătorim! Prima oară am auzit de Halloween de la mătușa mea și atunci a început să îmi placă și mie! Îmi place să mă machiez de Halloween, să fac dovleci și să fac decorațiuni!”, ne spune unul dintre copii. “Eu sunt “Săteana”!… Eu aici dansez! Sunt costumat în Satana! Coasa am luat-o ca să fac poze!”, aflăm chiar de la… Satana! “Eu sunt zombi! Zombii îmi plac cel mai mult pentru că mînâncă creiere deștepte și rămân cu istețime!”

Acțiunea a fost inițiată și coordonată de Cristina Lalescu – președintele Asociației Cultural-Sportive HERCULES : “Tocmai am terminat un eveniment frumos din punct de vedere cultural pentru Băile Herculane, care a constat în parada monstruleților – copilașii de la grădinița și liceul din Băile Herculane și împrejurimile localității -, am făcut o paradă a costumelor și un dans tematic de Halloween, înfricoșător! Cred că a ieșit foarte frumos, din punctul meu de vedere sunt minunați cei mici!”

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles