Societăţile lugojene Salprest şi Meridian 22 intră în reorganizare

Primăria Lugoj a început demersurile pentru reorganizarea celor două societăţi care aparţin Consiliului Local Lugoj, Meridian 22 şi Salpresţ care se ocupă cu gestionarea reţelelor de apă-canal şi curăţenia municipiului.

Până la 1 mai 2018 trebuie luată o decizie cu privire la cei peste 300 de angajaţi ai celor doi operatori locali. Administraţia locală a propus ca de la Meridian 22 serviciul patrimoniu, care are în administrare 300 de spaţii locative, dintre care circa 100 în cartierul de pe strada Herendeştiului să fie preluat de Primăria Lugoj, prin Biroul Urbanism, iar serviciul de transport public să treacă la Salprest.

După 1 mai 2018, prin preluarea colectării gunoiului menajer de la populaţie de către Retim, Salprestul va rămâne cu activitatea de salubrizare a străzilor din oraş şi altor zone de pe raza municipiului, ecarisaj, deszăpezirea drumurilor, deratizare-dezinsecţie şi coşerit. Meridian 22 va rămâne cu gestionarea uzinelor de apă, a staţiei de epurare, intervenţiile la avarii apă-canal, efectuarea de branşamente, refacerea carosabilului după reparaţia reţelelor apă-canal.

Ion Moldovan

De același autor

Related Articles