Controversatul om de afaceri Georgică Cornu face dezvăluiri

217

Autorităţile locale din judeţele sărace nu pot sau nu vor să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea regiunii.

Afirmaţia a fost făcută de Georgică Cornu, preşedintele ales al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa.

„Judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Hunedoara duc lipsă de investiţii şi de proiecte. Aici trebuie investit în infrastructură, trebuie create facilităţi firmelor care investesc. Asta chiar ţine de conducerea oraşelor, municipiilor şi mai ales de conducerea judeţelor. Sunt prea mulţi bani europeni pe care nu-i luăm pentru că nişte persoane se luptă care să fure mai mult. Aici e problema, să-i spunem pe nume. De ce nu se accesează fondurile europene? Pentru că nu sunt interesați cei care conduc. Au venit firme mari din afară care au vrut să dezvolte afaceri, să creeze locuri de muncă, iar primarii nu au fost de acord dacă nu li s-au umplut buzunarele cât au vrut ei. Sunt lucruri reale. Şi ştiţi că şi în Caraş-Severin este acelaşi lucru, ce trebuie să vi le spun eu acum? Sunt şi dovezi. Sunt unii care se ocupă cu dovezile, dar ţin dosarele blocate.”

Citeşte şi: Descinderi la unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Banat. Prejudiciu de 4 milioane de euro

În urmă cu 6 ani, Georgică Cornu avea prin firmele sale o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro şi 4 mii de angajaţi cu carte de muncă. Acum, majoritatea firmelor sale au intrat în lichidare sau în faliment, iar afaceristul spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza statului.

(Sebastian Dragomir)