Bucurie mare pentru sportul românesc. 2018 o va găsi pe Simona Halep pe primul loc în lume

47

Deși a fost eliminată în faza grupelor la Turneul Campioanelor, Simona Halep este sigură că va încheia acest an și îl va începe pe următorul în calitate de lider mondial.

Românca a fost ajutată să-și păstreze primul loc al clasamentului WTA chiar de Caroline Wozniacki, jucătoarea care i-a administrat o corecție, miercuri, în a doua etapă din Grupa Roșie.

Daneza a învins-o sâmbătă pe Karolina Pliskova, sâmbătă, în semifinalele Turneului Campioanelor și, duminică, va lupta pentru trofeu, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, de la ora 14:30, împotriva jucătoarei care se va impune în celălalt meci din penultimul act (Caroline Garcia – Venus Williams).

După înfrângerea suferită în fața lui Wozniacki, Pliskova va rămâne pe locul al treilea al clasamentului mondial, după Simona Halep și Garbine Muguruza. Începând de luni, românca va rămâne cu 40 de puncte avans în fața jucătoarei din Spania și cu alte 445, în fața sportivei din Cehia.

În condițiile în care clasamentul nu va mai suferi modificări la vârf, până la finalul sezonului, Halep va începe noul an ca lider mondial și are mari șanse să fie principală favorită inclusiv la primul turneu de Grand Slam din 2018, Australian Open.

Simona Halep va avea nevoie de un start bun de sezon, în cazul în care și principalele sale adeversare vor juca cel puțin un turneu înainte de a merge la Melbourne,scrie digisport.ro

sursa foto:digisport